Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

05. 09. 2018. 20:18 >> 20:23

PAŽIN - HAN

Opsežne reforme za brži put ka EU

Crna Gora sprovodi opsežne reforme i ispunjava potrebne uslove na bazi kojih očekuje podršku evropskih partnera za otvaranje preostalih pregovaračkih poglavlja, zaključenje pregovora u više oblasti i brži ukupan napredak ka članstvu u EU, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastancima sa evropskim komesarima za proširenje Johanesom Hanom i unutrašnje tržište Elžbjetom Bjenkovskom.

Kako je saopšteno iz Vlade, potpredsjednik Pažin je predvodio delegaciju Vlade Crne Gore koja se sastala danas u Briselu sa visokim predstavnicima Evropske komisije radi prezentacije ostvarenih rezultata u pravcu okončanja procesa otvaranja pregovaračkih poglavlja i uspješnog zaključenja pregovaračkog procesa sa EU u više oblasti, uključujući pregovaračko poglavlje 5 – Javne nabavke.


"Komesari Han i Bjenkovska upoznati su da je u završnoj fazi izrada zakonskih tekstova o javnim nabavkama, privatno-javnom partnerstvu i koncesijama, kao uslova za dostizanje evropskih standarda i uspješno okončanje pregovora sa EU u oblasti javnih nabavki", saopšteno je iz Vlade.

Naglasivši veliki značaj navedenih zakona za funkcionalnost i transparentnost javnih službi, efikasno korišćenje javnih resursa i ukupan ekonomski razvoj države, potpredsjednik Pažin je pozvao evropske partnere da svojim ažurnim komentarima na nacrte zakonskih tekstova doprinesu njihovoj punoj usklađenosti sa najvišim evropskim standardima.

„Spremni smo da u punoj mjeri uvažimo sve sugestije Evropske komisije, koje će unaprijediti naše zakonodavstvo u ovim važnim oblastima i pomoći državi da pruža kvalitetnije usluge građanima i privredi. Na bazi ostvarenih rezultata očekujemo podršku evropskih partnera ne samo za zatvaranje ovog pregovaračkog poglavlja, već i za brži ukupan napredak ka članstvu u Evropskoj uniji,“ saopštio je potpredsjednik Pažin. 

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku sa komesarom Hanom razgovarano je i napretku o oblasti vladavine prava na kojem se temelji ukupan napredak u pregovorima o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

U sastavu crnogorske delegacije bili su ministarka ekonomije Dragica Sekulić, državna sekretarka u Ministarstvu finansija Nina Vujošević, glavni pregovarač Aleksandar Drljević i Direktor uprave za javne nabavke Mersad Mujević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније