Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

06. 09. 2018. 11:36 >> 11:18
1

SEKRETAR VIJEĆA

DNP: Izbor Stojanovića skandalozan potez

Izbor Slavka Stojanovića za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost skandalozan je potez vrha državne vlasti u sektoru bezbjednosti, ocijenili su iz Demokratske narodne partije (DNP).


Član predsjedništva DNP-a, Vladislav Bojović, kazao je da tim postupkom vladajuća garnitura šalje nedvosmislenu poruku da joj cilj nije poboljšavanje bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, već suprotno. 

"Sigurni smo da nema tog svjesnog i slobodnog građanina Crne Gore koji ovaj potez neće ispratiti ironičnim osmijehom ili komentarom, ali ga i doživjeti kao tragično poigravanje sudbinama ljudi i bezbjednošću države", naveo je Bojović u reagovanju.

On je rekao da je Stojanović policijski funkcioner za čijeg je mandata bilo najviše mafijaških ubistava i da su njegovi rezultati u pogledu obračuna Uprave policije sa organizovanim kriminalom i visokom korupcijom ravni nuli. 

"Nakon svega, on biva imenovan za člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost, što predstavlja najobičnije ruganje zdravom razumu. Nabrojane 'zasluge' Stojanovića i njegovo unapređenje zapravo najbolje govore o prirodi režima i načinu na koji on opstaje sve ove godine“, kazao je Bojović.

Kako je dodao, ne zna da li je Stojanović zamijenio Veselina Veljovića ili obrnuto.

"Poznate rotacije u vrhu vlasti, potvrđuju da se kao društvo i država vrtimo u krug, odnosno da nikakvih pomaka neće biti u borbi protiv organizovanog krimala i visoke korupcije, niti će biti poboljšanja bezbjednosne situacije", smatra Bojović.

On je kazao da premijer Duško Marković pokušava da se okruži svojim kadrovima i preuzme potpunu kontrolu nad sektorom bezbjednosti. 


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније