Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

07. 09. 2018. 12:26 >> 12:12
1

OO DPS

Vlast u Kotoru nema većinu

Zvanično i formalno većina u lokalnom parlamentu Kotora ne postoji, poručuju iz kotorskog odbora DPS-a i dodaju da se nadaju vanrednim lokalnim izborima.

Iz DPS-a poručuju da predstavnici partija na vlasti u Kotoru, međusobno ne komuniciraju.

„Oni ne skrivaju prezir koji je samo preslikano stanje konflikta tih subjekata na državnom nivou gdje su vječita opozicija“, poručuju iz lokalnog DPS-a.

Kako navode vlast je za njih samo neuspješni pilot projekat iz koga bi se najradije izvukli.

„Nijesu sigurni kako da zadrže privilegije koje ona donosi, pa ćute i trpe i vlast i jedni druge, oglušujući se o zakon, Statut i pravila lijepog ponašanja“, poručuju iz DPS-a.

Ističu i da je za devet mjeseci okončano samo jedno zasjedanje lokalnog Parlamenta, a od predviđenih 33 aktivnosti okončane samo tri.

“Ovi podacu su sramni, i potvrđuju da je kotorski lokalni parlament najgori u državi“, stoji u saopštenju kotorskog DPS-a.

Navode i da predsjednik Opštine, nema potrebnu većinu za svoje odluke.

„Potrebno je pomenuti i skandaloznu odluku predsjednika Opštine kojom je samovoljno, umjesto Skupštine tj. predstavnika građana dao saglasnost na Program i Finansijski plan za 2018. godinu za četiri opštinska preduzeća, i time obesmislio postojanje lokalnog parlamenta“, navodi DPS.

Iz DPS-a poručuju i da su potpuno rasulo i gubitak kontrole nad upravljanjem Opštinom zvanični problem.

„Nadamo se da će u najskorijem roku javnost dobiti dobro obrazloženje za ove postupke – u vidu priznanja, a potom i vanrednih izbora“, zaključuje se u saopštenju OO DPS Kotor.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније