Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 09. 2018. 16:59   >>  17:41 1

ĐUKANOVIĆ - KOVER

Ujedinjena Evropa jedina budućnost za Balkan

Ujedinjena Evropa jedina je dobra budućnost za Balkan, a najbolje rješenje za Evropu i njenu globalnu konkurentnost je stabilan region, ocijenili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik parlamenta Mađarske Laslo Kover.

Đukanović je danas primio Kovera koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Iz Službe za odnose sa javnošću Predsjednika, saopšteno je da je evropska perspektiva Crne Gore i regiona bila glavna tema razgovora dvojice zvaničnika, koji su ocijenili da je jedina dobra budućnost za Balkan u ujedinjenoj Evropi.

„Jednako tako, najbolje rješenje za Evropu i njenu globalnu konkurentnost je stabilan Balkan i očuvanje vizije ujedinjenja“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je rekao da je zadovoljan nivoom međudržavnih odnosa Crne Gore i Mađarske, kao i kontinuiranom podrškom te država Crnoj Gori.

„Posebna zahvalnost, za doprinos punopravnom članstvu Crne Gore u NATO i posvećenost Mađarske evropskoj budućnosti naše zemlje i Zapadnog Balkana, poručio je Đukanović.

On je naveo da je Crna Gora odlučna da bude i dalje dobar primjer u regionu i promoter evropskih vrijednosti, i zahvalio Mađarskoj na izuzetnom doprinosu i podršci u procesu pristupanja NATO-u, kao i u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom (EU).

Kover je čestitao Crnoj Gori na prijemu u NATO i rekao da je uvjeren da će perspektiva koja se otvara pred Crnom Gorom kao ravnopravnom članicom Alijanse, doprinijeti i skorom ulasku u EU.

„Kao i kroz prethodne procese i u budućnosti možemo računati na snažnu podršku Mađarske“, poručio je Kover.

Sagovornici su, kako je saopšteno, ocijenili i da je uprkos svim izazovima EU najznačajnija poslijeratna evropska tekovina koju treba čuvati i osavremenjavati u interesu zajedničke evropske budućnosti.

„Tokom razgovora je ocijenjeno da dvije države imaju izuzetno plodnu i razuđenu saradnju, čemu posebno doprinose i sve intenzivniji kontakti između parlamenata dvije prijateljske zemlje“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније