Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 09. 2018. 16:24 >> 20:25
9

ĐUKANOVIĆ - TAČI

Podrška dijalogu Beograda i Prištine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozdravio je napore Beograda i Prištine da rješenje traže mirnim putem, kroz dijalog, pod pokroviteljstvom Evropske unije (EU).

Kako navode iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, Đukanović je razgovarao u Podgorici sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem.

"Susret je inicirao predsjednik Tači u okviru kontakata u regionu, u namjeri da susjede upozna s rezultatima dijaloga između Prištine i Beograda, i daljim planovima", navode u saopštenju.

Đukanović je zahvalio na inicijativi i pozdravio napore Beograda i Prištine da rješenje traže mirnim putem, kroz dijalog, pod pokroviteljstvom EU.

On je, kako navode, uvjeren da će sve strane voditi računa da krajnji rezultat bude i snažan doprinos stabilizaciji Zapadnog Balkana kao i podsticaj njegovoj evropskoj perspektivi.

"U razgovoru je bilo riječi i o potrebi daljeg unapređenja bilateralne saradnje u obostranom interesu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније