Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 09. 2018. 20:31   >>  20:17 23

KNEŽEVIĆ OCIJENIO

"Đukanović i Tači u panici"

Izjava predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića da podržava svaki dogovor Beograda i Prištine, oko podjele teritorije, direktni je dokaz neprijateljske politike prema Srbiji i srpskom narodu, ocijenio je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

On navodi kako "današnji hitni dolazak Hašima Tačija u Podgoricu na konsultacije kod Mila Đukanovića predstavlja direktan dokaz panike.

"Simptomatično je i da se dolazak Tačija dešava na samo dva dana nakon posjete Vučića Kosovu, gdje je izjavio da nikad neće priznati nezavisnost Kosova. Zato je Hašim Tači osjetio iznenadnu potrebu da režimsku Crnu Goru i Mila Đukanovića iznova promoviše međunarodnoj javnosti kao saveznike terorističke tvorevine u pregovorima sa Srbijom, ne bi li pojačao svoju poziciju za predstojeći sukob sa Haradinajem i Kurtijem", navodi Knežević.

On tvrdi kako današnja izjava Đukanovića predstavlja još jedan dokaz ozbiljnog sukoba između njega i premijera Markovića, koji je nedavno, prilikom sastanka sa Merkelovom, jasno izjavio da je protivnik promjena granica.

"Đukanović, potpuno suprotno zajedničkom stavu Markovića i Merkelove, izjavljuje da podržava svaki dogovor tzv. države Kosovo i Srbije oko podjele teritorije Srbije, što je nonsens par ekselans u međudržavnim odnosima i direktni dokaz neprijateljske politike Đukanovića prema Srbiji i srpskom narodu. Na ovaj način danas na jednoj strani imamo Đukanovića i Tačija, a na drugoj Markovića, Haradinaja i Kurtija, ali je jasno da je režimska Crna Gora u oba slučaja i dalje na strani terorista, a direktno protiv interesa Srbije. Zato neophodnost pokretanja inicijative o raspisivanju referenduma o povlačenju odluke o priznanju tzv. države Kosovo na teritoriji Srbije predstavlja jedini ispravni put, i jedini politički model, kojim se direktno štite interesi većinske Crne Gore", zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније