Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

12. 09. 2018. 11:35 >> 11:16

DRI SAOPŠTILA

Pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Demokrata

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Demokratske Crne Gore za prošlu godinu i negativno mišljenje na reviziju pravilnosti.


DRI je danas objavila Izvještaj o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske Crne Gore za prošlu godinu.

"Na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i Izjašnjenja subjekta revizije na Preliminarni izvještaj DRI, nadležni Kolegijum u sastavu Nikola Kovačević i Milan Dabović izražava pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj za prošlu godinu i negativno mišljenje na reviziju pravilnosti“, saopšteno je iz DRI.

Revizijom je utvrđeno da je partija prošle godine sa žiro računa za redovno poslovanje isplatila troškove izborne kampanje u iznosu 85,12 hiljada eura, što nije u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

"Uvidom u prezentirane Izvještaje o porijeklu, visini i strukturi prikupljenih i utrošenih sredstava utvrđeno je da su troškovi izbornih kampanja ostvareni u iznosu od 86,25 hiljada eura, što je za 54,4 hiljade više od Zakonom utvrđenog limita“, navodi se u saopštenju.

Revizijom je utvrđeno da je šest izvršilaca bilo angažovano ugovorom o djelu u periodu od tri do dvanaest mjeseci za vršenje poslova koji spadaju u redovne partijske aktivnosti.

Kako se navodi, subjekt revizije prilikom zaključivanja ugovora o djelu sa 11 angažovanih izvršilaca nije obezbijedio dokaze o radno pravnom statusu istih, pa se nije moglo utvrditi da li je pravilno izvršen obračun poreskih obaveza na isplaćene naknade, budući da se poreske obaveze ne obračunavaju na isti način za lica u radnom odnosu i nezaposlena osoba.

Revizijom za prošlu godinu utvrđeno je da je subjekt revizije realizovao preporuke DRI date u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2016. godinu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније