Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 09. 2018. 06:50 >> 19:18

DANAS U PARLAMENTU

Kolegijum predsjednika o izbornom zakonodavstvu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je za danas sastanak Kolegijuma na kojem će se razmatrati najbolji način kako unaprijediti izborno zakonodavstvo.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, osnovne smjernice u ostvarenju tog cilja biće preporuke iz izvještaja ODIHR-a nakon održanih predsjedničkih izbora, kao i sagledavanje prijedloga političkih aktera i relevantnih nevladinih organizacija.

Na Kolegijumu predsjednika kojem će prisustvovati potpredsjednici Skupštine i šefovi klubova poslanika, razgovaraće i o formi dijaloga, uz poštovanje i jačanje institucionalnog okvira. 

Predsjednik Skupštine očekuje da će u narednom periodu uspjeti da održe kontinuitet unaprjeđivanja zakonskih rješenja između dva izborna ciklusa, kao što je bio slučaj sa rezultatima radne grupe uoči predsjedničkih i lokalnih izbora održanih proljetos.

"Predsjednik Brajović, rukovodeći se visokim etičkim standardima u vođenju parlamentarnog dijaloga, takođe očekuje postizanje konsenzusa, sa ciljem jačanja demokratije i stvaranja boljeg i svima prihvatljivog izbornog ambijenta", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније