Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Radio Crne Gore, Objavila: J.B.Č. ]

13. 09. 2018. 15:51   >>  16:00

ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA

Sjednica SO Rožaje nije održana

Zbog nedolaska odbornika Bošnjačke stranke, koja vrši vlast u rožajskoj opštini, odnosno ima apsolutnu odborničku većinu, sjednica lokalnog parlamenta, na kojoj je, između ostalog trebala da se razmatra Odluka o kreditnom zaduženju opštine u iznosu od 5,8 miliona eura, nije održana, zbog nedostatka kvoruma, jer su u skupštinsku salu od 19 odbornika BS-a, došla svega 3.

Odbornici opozicionih stranaka, DPS-a, SD-a i SDP-a, su izrazili negodovanje zbog "neodgovornog odnosa" odbornika vladajuće stranke, uz ocjenu da je na sjednici trebalo da se razmatra nekoliko važnih tema, među kojima i rješavanje isplate osam zaostalih zarada zaposlenima u lokalnoj upravi i uplata poreza i doprinosa koja kasni skoro godinu i po. Oni su ocijenili da su razlozi za nedolazak odbornika BS na sjednicu, mnogo dublji od onog koje je saopšteno u zvaničnom obrazloženju predsjednika Skupštine Almira Avdića.

U ime Kluba odbornika Bošnjačke stranke dr Cena Kajević je objasnio da su odbornici te partije izostali zbog ranije preuzetih obaveza i bolesti i zamolio da se sjednica odloži do daljnjeg.

Predsjednik Odborničkog kluba Demokratske partije socijalista, Ruždija Kalač je kazao da su u toj partiji zatečeni ovakvim razvojem događaja ističući negodovanje zbog odlaganja sjednice.

"Mi u DPS smo iznenađeni načinom organizovanja ove vrlo bitne sjednice, imajući u vidu da su na dnevnom redu bile izuzetno bitne teme. Mi izražavamo negodovanje jer smatramo da zbog, neću da kažem neozbiljnosti pojedinih odbornika, sjednica nije organizovana kako treba. Činjenica da od 19 odbornika vladajuće partije sjednici prisustvuju samo tri odbornika Bošnjačke stranke je zabrinjavajuća i građani koji su vam dali povjerenje se danas pitaju kuda vodi ovaj brod", konstatovao je Kalač.

Odbornik Socijaldemokratske partije Faruk Agović je negodovao zbog neodržavanja sjednice SO.

"Građani su svjedoci da ste svo vrijeme dok je trajala blokada opštinskog parlamenta u prethodnom zasivu, optuživali opoziciju da koči razvoj opštine. Danas smo svjedoci da odbornici koji imaju apsolutnu vlast nijesu došli na sjednicu i to jasno govori ko su oni koji koče dalji razvoj ove opštine. Danas je trebalo raspravljati o odluci veoma bitnoj za zaposlene u lokalnoj upravi koji osam mjeseci nijesu primili zarade. Ovakvim činom ste samo još više produbili njihovu agoniju", kazao je Agović.

Alen Kalač odbornik Socijaldemokrata pitao je predsjednika Opštine, Ejupa Nurković, da li ima podršku u svojoj partiji i da li je nedolazak odbornika te partije uskraćivanje podrške njemu kao prvom čovjeku opštine.

"U predhodnom mandatu ste optuživali opozicione odbornike da smo kočnica razvoja opštine ali se danas desilo ovo što niko nije mogao da očekuje, da vaši odbornici bojkotuju sjednicu. Građani su vam dali podršku da sami vršite vlast i logično je bilo da imate podršku svih odbornika Bošnjačke stranke. Međutim, danas se definitivno vidi da nemate tu podršku", kazao je Kalač.

Predsjednik SO Avdić je kazao da će naredna sjednica sa istim dnevnim redom biti zakazana u narednih 15 dana.

Inače, na dnevnom redu današnje sjednice su i odluke o zavšnom računu opštinskog budžeta za 2016. godinu kao i za 2017. godinu. Pred odbornicima je i odluka o budžetu za tekuću godinu i izvještaj o radu predsjednika opštine za prošlu godinu sa izvještajem o ostvarivanju funkcije lokalne samouprave. Na dnevnom redu je još nekoliko odluka koje se tiču rada lokalne uprave.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније