Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 09. 2018. 20:28 >> 22:57
6

U RIMU

Darmanović potpisao sporazum sa Zajednicom Sveti Eđidio

Sporazum između Vlade Crne Gore i Zajednice Sveti Eđidio (ZSE) predstavlja značajan okvir za zajedničku humanitarnu saradnju i kulturni međureligijski dijalog, saopštio je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

“Vlada će, u okviru svojih mogućnosti, olakšati i podržati humanitarni i međunarodni poziv ZSE, u cilju mira i solidarnosti”, kazao je Darmanović nakon potpisivanja Sporazuma sa predsjednikom ZSE, Markom Impaljacom.

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da je Impaljaco rekao da je zadovoljan potpisivanjem Sporazuma na 50. godišnjicu postojanja ZSE, ocjenivši da je postojeće prijateljstvo sa Crnom Gorom dodatno osnaženo.

Darmanović je, tokom boravka u Rimu, imao sastanak i sa sekretarom za odnose Svete Stolice sa drugim državama, monsinjorom Polom Ričardom Galagerom i velikim kancelarom i ministrom vanjskih poslova Suverenog Viteškog Malteškog reda, Albrehtom Frajher fon Buzelagerom.

“Na sastanku sa monsinjorom Galagerom, ukazano je na značaj rezidentnog predstavljanja Svete Stolice u Crnoj Gori i potvrđeno otvaranje Papske nuncijature u naskorijoj budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je i imenovanje otpravnika poslova koji će predstavljati Svetu Stolicu u Crnoj Gori do imenovanja apostolskog nuncija, što je još jedna potvrda bliskih i prijateljskih veza.

 

Darmanović je upoznao sagovornika sa ostvarenim rezultatima Crne Gore u procesu pregovora sa EU, kao i sa njenom pozicijom u NATO-u, a razmijenjena su mišljenja o aktuelnim zbivanjima u regionu.

“Na sastanku sa Buzelagerom ocijenjeno je da odnose Crne Gore i Suverenog Viteškog Malteškog reda karakterišu intenzivan i konstruktivan dijalog, pri čemu je iskazana spremnost za njihovo dalje snaženje”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim izazovima migracija, kao i konstruktivnoj ulozi Crne Gore u regionu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније