Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

14. 09. 2018. 11:05 >> 11:05
11

IZLAZ IZ KRIZE

SNP: Vanredni izbori najbolje rješenje

Iz Socijalističke narodne partije poručuju da su vanredni parlamentarni izbori najbolje rješenje za izlazak iz, kako navode, duboke socijalne i ekonomske krize.

Član Predsjedništva SNP Miomir Vojinović, kaže da je državu u takvu krizu doveo DPS sa svojim koalicionim partnerima.

“Takođe, smatramo da je u ovakvim prilikama dijalog između vlasti i opozicije neophodan, kako bi se konačno našao najbolji model mogućeg izlaska iz krize”, poručio je Vojinović.

On navodi da SNP smatra da su za državu izuzetno štetne i opasne bilo koje euroskeptične poruke, koje nas, kako poručuje Vojinović, guraju na margine evropskih, demokratskih standarda.

“Mi i dalje smatramo da Evropska unija nema alternativu i da demokratizacija društva i članstvo u savremenoj porodici naprednih država mora biti u fokusu svih naših napora”, naveo je Vojinović.

Kaže da će SNP i dalje na tom putu, putu ka punopravnom članstvu u EU, davati svoj puni politički i svaki drugi maksimum.

Vojinović kaže i da Crna Gora prolazi kroz period najdublje ekonomske krize, što za posljedicu ima i produbljivanje političkih, vjerskih i svakih drugih podjela. Ističe i da aktuelna vlast nije sposobna da riješi goruće životne probleme.

“Činjenica da će javni dug na kraju 2018.godine dostići nevjerovatnih 3,5 milijardi eura, što je skoro 80 posto BDP-a, govori samo o tome da aktuelna koalicija na vlasti nije sposobna da riješi problem nezaposlenosti i da loš standard građana pokazuje da život u Crnoj Gori postaje sve teži, te da su našoj državi potrebne promjene, a samim tim i ozbiljna i odgovorna vlast”, poručio je Vojinović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније