Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

14. 09. 2018. 14:50   >>  14:32

DF SAOPŠTIO

Očekujemo konkretne predloge na Kolegijumu

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) prisustvovaće sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine koja je zakazana za ponedjeljak, i na kojoj će se razgovarati o načinu rada poslanika na izmjenama izbornog zakonodavstva, kazao je šef poslaničkog kluba tog političkog saveza, Milutin Đukanović.

On je agenciji Mina rekao da nemaju nikakvih informacija osim da je sjednica Kolegijuma zakazana, i da će se tek kad čuju formulisane predloge izjasniti o njima.

"Tek kad vidimo formu i šta ko predlaže, moći ćemo da se izjasnimo o tome. Nemamo ni formalni predlog o formiranju radnog tijela", kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, na posljednjoj sjednici Kolegijuma su poslanici Demokratske partije socijalista saopštili da oni pokreću "neku inicijativu za optimizaciju izbornog zakonodavstva, shodno preporukama OEBS/ODIHR".

"Ali mi za sada formalni akt nemamo kako bi to trebalo da izgleda, ni od jednog političkog subjekta", dodao je Đukanović.

On nije želio da govori o tome koji bi model rada bio najprihvatljiviji za DF.

"Mi očekujemo od ovih što predlažu to da vidimo šta oni u stvari hoće, i kakav je to predlog, pa tek onda da se izjašnjavamo", kazao je Đukanović.

Kako je naveo, do sada su postojale samo neke "medijske inicijative".

"Očekujemo da u ponedjeljak vidimo konkretne predloge, i prema njima ćemo se jasno odrediti", rekao je Đukanović.

On je istakao da u DF-u imaju "vrlo jasne stavove po svim tim pitanjima".

"Ali čekamo da vidimo šta će ko predložiti u ponedjeljak na Kolegijumu", dodao je Đukanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније