Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

14. 09. 2018. 17:45 >> 17:27
10

NIKOLIĆ REAGOVAO

NSD o "ugroženosti" Srba zbog političkog profiterstva

Izjava portparola Nove srpske demokratije Marka Kovačevića da je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću važnije da Srbi budu ugroženi nego da Crna Gora opstane, kontradiktorna je, nelogična i prije svega netačna, saopštio je poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

"Predsjednik Đukanović je pokazao kako se ideja o obnovi državne nezavisnosti njegovala, referendumom od 21. maja 2006. godine bila realizovana, a članstvom u NATO izgrađen je stabilan temelj opstanka Crne Gore. Sa druge strane, sam DF predstavlja personifikaciju politike "Jugoslavija bez preduslova i alternative", politike koja je činila sve kako bi spriječila da Crna Gora bude nezavisna država i koja je aktivno učestvovala u sprječavanju ulaska u NATO, kao pečata na državnu suverenost i nezavisnost," saopštio je Nikolić.

Nikolić dodaje da i danas, kao i mnogo puta ranije, DF zbog političkog profiterstva ponavlja propalu tezu o ugroženosti Srba u Crnoj Gori. "Srbi u Crnoj Gori imaju sva prava kao i svi drugi građani u građanskoj državi. Jedino što boli lidere DF-a je odbijanje da taj građanski koncept Crne Gore bude narušen prihvatanjem njihovog zahtjeva da se crnogorski i srski narod Ustavom definišu kao konstutivni narodi, kao i da srpski jezik postane jedini službeni jezik. Crna Gora će, uprkos svim iskušenjima, opstati kao građanska država jer je to jedini ispravan put kako bi bila obezbijeđena jednaka prava svim njenim građanima, kao i stabilnost i dugovječnost države Crne ", naglasio je Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније