Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

16. 09. 2018. 09:16   >>  09:28 21

NSD PORUČILA

"Vučić da se zauzme za položaj Srba u CG"

Nova srpska demokratija (NSD) je saopštila da očekuje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, skrene pažnju predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na, kako navode, diskriminaciju srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Mi iz Nove srpske demokratije smatramo da je eventualna posjeta Mila Đukanovića predsjedniku Srbije, ukoliko prihvati poziv, koji je Aleksandar Vučić najavio da će uputiti, dobra prilika da predsjednik Srbije u tom razgovoru istakne sve one neupitne činjenice o diskriminaciji srpskog naroda u Crnoj Gori, koje su mu naši predstavnici saopštili na sastancima koje smo skoro imali”, poručuju iz NSD.

Očekuju, kako navode, da predsjednik Srbije skrene Đukanoviću pažnju na takvo stanje i zauzme se da se položaj srpskog naroda u Crnoj Gori popravi.

“Poznato je da su ranije, najznačajnije adrese u Srbiji imale ignorantski odnos prema nezavidnom položaju u kom se srpski narod u Crnoj Gori nalazi, čak im je Đukanović bio bliži i imali su sa njim prijateljski odnos i pored činjenice da radi sve kako bi Srbi u Crnoj Gori nestali. Imamo razloga da očekujemo da će sada situacija biti drugačija i da će predsjednik Srbije u tim odnosima kao jedan od prioriteta staviti položaj Srba u Crnoj Gori i njegovo popravljanje”, stoji u saopštenju NSD.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније