Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

16. 09. 2018. 12:35 >> 17:28
3

RAONIĆ OCJENIO

Pravi trenutak da svi sjednu za pregovarački sto

Sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine, pravi je trenutak da svi predstavnici parlamentarnih stranaka sjednu za pregovarački sto, kazao je za TVCG Boris Raonić iz Građanske alijanse.

Kolegijum, na kojem će biti razmatrano pronalaženje najboljeg modela i načina rada poslanika, u cilju obezbjeđivanja preduslova za nastavak unaprijeđenja izbornog zakonodavstva, biće održan sjutra.

“Ukoliko je razlog za njihov bojkot nepriznavanje rezultata izbora i ukoliko je uslov za njihov povratak izmjene izbornog zakonodavstva, onda je logično da u trenutku kada se započinje priča o izmjenama izbornog zakonodavstva da od samog početka procesa budu tu”, naveo je Raonić.

On kaže i da ovoga puta iskrene namjere političara ne treba da budu upitne.

“Imajući u vidu da je ogromno interesovanje međunarodne zajednice i da postoji podrška ovom procesu i povratku u parlament, onda je sasvim jasno da je ovo taj pravi trenuak kada svi treba da sjednu za zajednički sto”, poručio je Raonić

Iz CDT-a naglašavaju da će sa izuzetnom zainteresovanošću učestovati u radnoj grupi.

“Izuzetno smo zainteresovani sa stanovišta NVO sektora da učestvujemo u radu radne grupe, da učestvujemo aktivno, da možemo da govorimo da dajemo svoje predloge da upoznajemo članove i javnost o standardima u određenim oblastima, naravno bez prava glasa, jer nas građani nijesu birali pa mi ne možemo glasati za zakonske predloge”, poručio je Dragan Koprivica iz CDT-a.

Tatjana Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније