Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 09. 2018. 12:20 >> 12:00

DPS KOTOR

Lokalna vlast da očisti gradske bedeme

Opštinski odbor kotorskog DPS-a optužio je lokalnu vlast da ne vodi računa i ne održava osnovnu hijenu gradskih bedema i poziva ih, kako su kazali, da ih barem očiste.

"Ako se predstavnici lokalne vlasti već glasno hvale finansijskim učinkom bedema, morali bi da obrazlože građanima šta se sa navedenom stvorenom razlikom uradilo za te bedme, ali i što smo cijele sezone nudili turistima za 8 eura", navodi se u saopštenju DPS-a.

Slike, dodaju, govore više od riječi, a one kako su kazali, govore o nemaru onih kojima je zadatak da se bave bedemima, kao i o utisku koji ostavljamo na turiste koji ih posjete.

"Lako je demagoški i politikantski romatično govoriti o svojoj ljubavi prema Kotoru i čuvenim bedemima i sa posebnom emocijom se ponositi učinkom. Ali, plašimo se da iza ovakvog čina potpunog zanemarivanja povjerenog spomenika kulture, stoji samo goli interes", navodi se u sapštenju.

Iz lokalog DPS-a pitaju, šta se može očekivati od obećanih sanacija bedema, ukoliko tokom perioda visoke sezone niko nije bio u stanju da ih očisti.

Ovakvim odnosom, dodaju, pokazana je već dokazana bahatost i nekontrolisana potreba za eksloatacijom svakog resursa grada bez povratnog ulaganja, "jer su nosioci vlasti očigledno u panici, svjesni da im ovakva vladavina neće još dugo potrajati".

"Gospodo, kotorski bedemi nadživjeli su svoje stvaraoce i mnoge generacije i vladare poslije njih. Ničim nijeste stekli pravo da ih tretirate kao zlatnu koku, koja, nakon što izlegne dovoljno zlata – može slobodno da se sruši. Niko nema pravo na to, a najmanje neko kome su građani ukazali povjerenje, na osnovu predizbornog programa koji se već uveliko pokazao kao knjiga lijepih želja, laži i obmana", kazali su.

Iz kotorskog DPS-a pozivaju loklanu vlast da barem očisti bedeme, ukoliko je, kako su kazali, od ulaznica po cijeni od 8 eura preostalo dovoljno novca za održavanje osnovne higijene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније