Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M

18. 09. 2018. 16:34   >>  16:16 1

DARMANOVIĆ- TRPKOSKI

Članstvo Makedonije u NATO osnažilo bi region

Članstvo Makedonije u NATO doprinijelo bi još snažnijem i bezbjednijem regionu saopštio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović nakon razgovora sa ambasadorom Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim.

Darmanović je čestitao stupanje na dužnost ambasadoru i poželio uspješan mandat uz ocjenu da su odnosi dvije države odlični i prijateljski.

Pozdravio je postizanje istorijskog sporazuma između Makedonije i Grčke uz uvjerenje da će, referendum zakazan za kraj mjeseca, imati pozitivan ishod. Šef crnogorske diplomatije je istakao da Crna Gora iskreno podržava napore Makedonije u evroatlantskoj integraciji pružajući ekspertsku i praktičnu pomoć na tom putu.

Trpkoski je zahvalio za podršku koju Crna Gora pruža Makedoniji u integracionim procesima i ocijenio da odnosi dvije države mogu poslužiti kao primjer u regionu. Izrazio je očekivanje da će referendum, koji predstavlja istorijsku šansu za budućnost zemlje, imati pozitivan ishod i ubrzati put ka članstvu u EU i NATO.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније