Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M

18. 09. 2018. 17:58 >> 17:39

DEMOKRATE

"Nejasno čiji su prijedlozi Staniću prihvatljivi"

Odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Branko Vuković kaže da se iz saopštenja portparola SDP-a, Mirka Stanića, lako može zaključiti kakvu zabunu je DPS stvorio falsifikujući Plan Demokrata i URA-a.

"Ipak, portparol SDP-a, Mirko Stanić, morao je biti oprezniji i uočiti razliku prije nego što je dao izjavu kojom je saopštio stav svoje partije o potrebi izgradnje demokratskog izbornog ambijenta", saopštio je Vuković.

"Staniću, se tom prilikom, omaklo, nadamo se - nesvjesno, da "prokrijumčari" tezu da su Demokrate i DPS neke predloge „suštinski usaglašavali“. Nikakvog usaglašavanja Demokrata sa DPS-om nije bilo. Nikakve predloge Demokrate sa DPS-om nijesu usaglašavale. Ono što postoji jeste Plan sveobuhvatnih i drugih reformi Demokrata i GP URA, koji je obznanjen na konferenciji za medije, na kojoj su predsjednici dva subjekta Plan ponudili domaćoj javnosti i političkim subjektima, kao i evropskim partnerima - institucijama EU u Briselu i u Podgorici. Plan je odmah prihvaćen i ocijenjen kao konstruktivan od strane svih relevantnih međunarodnih adresa, a pozdravljen je i od značajnog broja unutrašnjih faktora", istakao je Vuković.

Vuković kaže da sa druge strane postoji dokument koji je predstavio DPS falsifikujući njihov Plan.

Kaže da je iz tog razloga nejasno čije je, zapravo, predloge portparol SDP-a pohvalio i okvalifikovao kao “prihvatljiv način da se izađe iz ćorsokaka" i kao "polaznu osnovu za početak dijaloga” – Plan Demokrata i GP URA ili falsifikat DPS-a, zaključio je u saopštenju Vuković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније