Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 09. 2018. 13:18 >> 17:11
7

ODGOVOR HANU

Stav CG jasan, želimo EU perspektivu

Nema potrebe da se zamagljuje suština onoga što je između Evropske unije i zemalja kandidata, a to su uspješni pregovori i želja kandidata da što prije postanu punopravne članice.

To je komentar predsjednika Crne Gore, Mila Đukanović, na izjavu evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana, koji je nedavno u Skoplju rekao da je Crna Gora lider u regionu kada su u pitanju evropske integracije, ali da pregovori mogu biti prekinuti ukoliko se ne rasvijetli napad na novinarku Oliveru Lakić.

''Nemam neki poseban komentar na taj stav komesara, taj njegov odgovor više vidim kao posljedicu tendeciozno postavljenog pitanja. Naš stav je jasan - mi želimo evropsku perspektivu", kazao je Đukanović i dodao da će sudbina EU zavisiti od, kako je rekao, ''sposobnosti Unije da savlada sopstvene krize''.

"Potrebno je zaista zapitati se, kakav god imali politički stav kome odgovara to što se dogodilo sa novinarkom Lakić. Ne treba biti posebno pametan, niti posebno upućen da bi se zaključilo da prije svega to ne odgovara onima koji su na vlasti. To je definitivno jedan nečasni čin, nekoga ko je želio da na taj način nanese štetu Crnoj Gori i njenoj politici, što nas dodatno stimuliše da uradimo sve da dođemo do naručioca i neposrednog izvršioca tog nečasnog akta", poručio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније