Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

20. 09. 2018. 14:26   >>  14:07 7

DF POZVAN U RUSIJU

Kneževiću orden heroja Sovjetskog Saveza

Legendarni heroj Sovjetskog Saveza i potpredsjednik Udruženja heroja Sovjetskog Saveza i Rusije, Aleksandar Salujanov, uručio predsjedniku Demokratske narodne partije, Milanu Kneževiću, orden generala Glazunova, dvostrukog heroja Sovjetskog Saveza, koji je učestvovao u oslobađanju Beograda 1944, saopšteno je iz DNP-a.

"General Salujanov se prilikom uručivanja ordena posebno zahvalio lideru DNP-a na promociji najboljih odnosa između Crne Gore i Rusije, duboko cijeneći njegov politički rad i žrtvu, koju je podnio u posljednjem periodu. Uvaženi gost je posebno zahvalio Demokratskoj narodnoj partiji na tome što i na ovim prostorima čuva uspomenu na slavnu istoriju Otadžbinskog rata Sovjetskog Saveza i uloge Crvene armije u pobjedi nad fašizmom", naveli su iz DNP-a.

Saopšteno je da je Salujanov, kao predsjednik memorijalnog kompleksa „Park heroja“ u Moskvi, i potpredsjednik Udruženja heroja Sovjetskog Saveza i Rusije, uputio poziv Demokratskom frontu da posjeti Rusiju i upozna se sa radom te organizacije. Predstavnike DF-a je takođe pozvao da u oktobru prisustvuju patriotskim manifestacijama na Kavkazu, koje se organizuju pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije, Putina.

"Knežević je posebno istakao činjenicu da Partija, čiji je lider, i u budućnosti ima obavezu da čuva i slavi antifašističku tradiciju Crne Gore. Tom prilikom je posebno istakao činjenicu da on lično, u svojoj porodici, sa pijetetom čuva tri partizanske spomenice, zbog čega za njega ovo priznanje ima poseban značaj. Posebnu zahvalnost Milan Knežević je izrazio generalu Salujanovu za pomoć koju je pružao Saveznoj Republici Jugoslaviji za vrijeme NATO bombardovanja tokom 1999. godine", kazali su iz DNP-a.

Predsjednik DNP-a je, kako se navodi, upoznao generala Salujanova sa aktuelnom društvenom i političkom situacijom u Crnoj Gori, "posebno se osvrnuvši na institucionalni progon u kojem se nalaze lideri DF-a zbog svoje politike bliskih odnosa sa bratskom Rusijom".

"Zato posjeta Salujanova, kao jednog od najslavnijih heroja Rusije, ima za DF poseban značaj, jer predstavlja još jednu potvrdu snaženja bratskih odnosa Crne Gore i Rusije, što je, uostalom, i većinska želja i volja crnogorskog naroda", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je delegacija DNP-a i Demokratske stranke jedinstva zajedno sa generalom Salujanovom položila vijenac na spomenik partizanu borcu na Gorici.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније