Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 09. 2018. 15:30   >>  17:16 4

DANILOVIĆ POZIVA

Ne učestvovati u radu tijela koje predlaže DPS

U DPS-u su "falsifikovali" plan Demokrata pa ne treba učestvovati u radu tijela koje predlaže DPS, kazao je poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović. On dodaje da je UCG spremna da da svoj doprinos, da učestvuje kako je kazao, u svakom pokušaju iza kojeg stoji makar većina opozicionih poslanika ali ovakvom komunikacijom između opozicionih subjekata u UCG su, kaže, razočarani.

"Kada su kolege iz Demokrata predložile radnu grupu ili posebno radno tijelo za izmjenu izbornog zakonodavstva i pratećih zakona morale su znati da će DPS jedva dočekati, oni prosto obožavaju radna tijela i komisije. Morali su znati da bez DPS-a nema većine, čak ni proste, za izmjenu zakona, a o dvotrećinskoj koja je neophodna za izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika, da i ne govorimo", kazao je Danilović.

On ističe da je Ujedinjenoj Crnoj Gori od početka bilo nezamislivo da Demokrate "isporuče 'plan rada' parlamentarnoj većini, da se plan prihvati u cjelosti, da oni u tome ne učestvuju i da na kraju proslave svi".

Sada, kaže, razumiju da su u DPS-u "falsifikovali" plan Demokrata i da, dodaje, ne treba učestvovati u radu tijela koje predlaže DPS. UCG je kaže spremna da da svoj doprinos, da učestvuje u svakom pokušaju iza kojega stoji makar većina opozicionih poslanika ali, kako ističe, ovakvom komunikacijom između opozicionih subjekata su razočarani.

"Da li DPS treba sam da formira parlamentarno tijelo i ispuni plan Demokrata i URA; koju vrstu podrške iz pomenute koalicije očekujete od nas opozicionih poslanika; šta nam je plan ako DPS odbije "Plan"; hoće li kolege iz Demokrata i URA napraviti neki opozicioni sastanak; hoćemo li da komuniciramo preko medija; hoćemo li, na kraju, ne bude li DPS htio kompromis, bojkotovati naredne parlamentarne izbore i šta ćemo činiti u međuvremenu?", pita Danilović.

Ako ćemo da mijenjamo zakone, kaže Danilović, i maloljetni i punoljetni znaju da moraju pregovarati sa DPS-om ali i da moraju razgovarati međusobno.

"Možda može i drugačije, možda se računa na to da DPS sam odluči da usvoji najbolje zakonodavstvo ikad, ili makar predloži, a da opozicija potom pobijedi i prije izbora, ali mi u UCG nešto ne vjerujemo u tu mogućnost. Kako god, tu smo, samo da se dogovorimo "o čemu se radi"?", zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније