Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M

21. 09. 2018. 12:20 >> 12:00
1

SNP

"Nema demokratije bez slobode medija"

Nema demokratskog društva bez slobode medija, niti ima slobode medija, bez sigurnosti novinara, saopštili su iz Socijalističke narodne partije reagujući na navode evropskog komesara Johanesa Hana, kako bi Crna Gora mogla da izgubi epitet najagilnijeg kandidata za EU ukoliko ne napravi napredak u rešavanju slučaja “Lakić”.

"Rečenica koju je nedavno izgovorio evropski komesar za proširenje Johanes Han, da Crna Gora može izgubiti epitet najagilnijeg kandidata za EU ukoliko ne napravi napredak u rešavanju slučaja “Lakić”, treba da zabrine crnogorsko rukovodstvo, kako Vladu, tako i predsjednika države," navodi se u saopštenju SNP-a.

Oni kažu da je Han prenio jasnu poruku EU da se očekuje adekvatna istraga sa jasnim rezultatima i konsekvencama.

"Pogotovo, ako on kaže, da će o ovome biti riječi i u najnovijem izvjestaju EK, ili, kako reče, pregovori o članstvu u EU mogu biti i zamrznuti", naveli su u saopštenju.

"I dok premijer Marković nedavno u Draču izjavi da je prioritet institucija koje odgovaraju Vladi, ali i državnog tužilaštva, rešavanje slučaja “Lakić”, te da su zbog toga izvršene i promjene u policiji, predsjednik Đukanović kaže da ovakvo stanje nerešavanja slučaja, nije poželjno, ali je normalno. Gospodo iz vlasti, sa bilo koje adrese. Nema demokratskog društva bez slobode medija, niti ima slobode medija, bez sigurnosti novinara," navodi se u saopštenju SNP-a.

Oni su istakli da vlast treba da usaglasi stavove i da počnu da se miješaju u posao.

"Ako, pak, to ne možete, povucite se sa pozicija i raspišite izbore pa neka posao EU integracija obavlja neko drugi. U protivnom smatraćemo da vama i nije cilj Evropska unija", naveli su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније