Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

22. 09. 2018. 16:24 >> 17:53
6

URA I DEMOKRATE REAGOVALI

Napadi DF-a su po nalogu DPS-a

Iz Građanskog pokreta URA odbacili su tvrdnje poslanika Demokratskog fronta (DF) Jovana Vučurovića da je ta partija, zajedno sa Demokratama, bilo šta dogovorila sa DPS-om.

“Odbacujemo zlonamjerne tvrdnje poslanika Vučurovića da su GP URA i DCG bilo šta dogovarale sa DPS-om. Jedini za koga bi se moglo reći da se tajno sastaje sa DPS-om je upravo Demokratski front, koji očigledno godinama pomaže opstanak Demokratske partije socijalista na vlasti. Sada je već jasno da je DF postao pendrek u rukama DPS-a koji služi isključivo za disciplinovanje opozicije”, saopštio je politički direktor GP URA Rade Milošević odgovarajući na današnju izjavu poslanika Vučurovića.

Milošević dalje navodi da je cilj izjave Vučurovića zapravo sabotiranje formiranja i rada Radne grupe.

“Cilj saopštenja je samo uvod u sabotiranje formiranja i rada Radne grupe. Želim da napomenem da se lideri URA-e i DCG nikada nisu i neće tajno sastajati sa DPS-om, što se za lidere DF-a ne može reći. Mi smo ponudili Plan koji je dobio podršku u Briselu i od njega nećemo odustati. Vidljiva je nervoza jer su URA i DCG predložile reforme koje će istinski unaprijediti izborni ambijent, što je prepoznato i sa relevantnih međunarodnih adresa. URA I DCG neće stati, jer za razliku od DF-a držimo do riječi. Koliko njihova riječ vrijedi dokazali su činjenicom da su najprije bili najveći zagovornici bojkota parlamenta, a prvi su se vratili u parlament, zarad partijskog rejtinga”, kazao je Milošević.

On podsjeća da je posljednju izmjenu izbornog zakonodavstva dogovorio i za nju glasao, zajedno sa DPS-om, upravo Demokratski front.

“Najbolji dokaz saradnje DF i DPS jeste nedavni izbor za predsjednika SO Glavnog grada, kada su odbornici DF glasali za izbor Đorđa Suhiha. Zbog toga ni ne očekujemo ništa drugo od političkih gubitnika, osim da se služe raznoraznim podmetanjima i lažima, jer ih je vrijeme pregazilo. Građani su konačno shvatili ko javno i tajno radi za DPS”, naglašava Milošević.

Kazao je da je njegov lični stav da poslanici DF-a nijesu ni neophodni za radnu grupu.

"Od njih ne očekujem ništa dobro i konstruktivno. URA nikada neće biti za međuopoziciono prepucavanje, ali se na gnusne laži i podmetanja, zarad istine i građana, mora odgovoriti", zaključuje politički direktor URA.

"Privilegiju saradnje sa DPS-om ostavljamo DF-u"

Napadi DF-a na Demokratsku Crnu Goru i GP URA po nalogu su njegovog budućeg koalicionog partnera u Vladi, smatraju Demokrate, navodeći da su u toku pregovori DF-a sa liderima DPS-a o modalitetima buduće saradnje.

Prema riječima odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada Branka Vukovića, zanimljivo je što lideri DF-a istrajavaju u izjašnjavanju da im ne odgovara Plan sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi Demokrata i URE, a odgovara im Plan DPS-a za "površnu optimizaciju" izbornog i drugog zakonodavstva.

Kako je naveo, nije čudno što je Vučuroviću prihvatljiviji plan koji je predložio DPS, a koji je, kako smatra Vuković, usaglašen sa DF-om, nego Plan Demokratske Crne Gore i URE za stvarne izborne i druge reforme, koji je podržala Evropska Unija (EU).

„Da li je tačno da ne podržavate izborne i druge reforme koje su Demokrate i URA iznijele u svom Planu, a podržavate krajnje perfidne zloupotrebe, mahinacije i podvale DPS-a, koji na svaki mogući način nastoji da obesmisli naše napore da građani prvi put u istoriji višestranačja dobiju iole fer i poštene izbore“, pitao je Vuković.

On je kazao da je evropski komesar za proširenje EU i susjedsku politiku Johanes Han poslao nedvosmisleno jasnu poruku da nema izmjena i obesmišljavanja Plana Demokrata i URE.

Kako je kazao Vuković, jedini plan koji je podržan od strane EU kao konstruktivan jeste upravo Plan Demokratske Crne Gore i URE.

On smatra da Vučurović bezuspješno pokušava da stav Brisela i poruku koju su poslali predstavi kao usaglašavanje Demokrata sa DPS-om.

„Ne samo što smo se od početka svog političkog djelovanja obavezali da nećemo nikada ući u koaliciju sa DPS-om, već nam ne pada na pamet da usaglašavamo bilo šta sa onima koji decenijama prekrajaju izbornu volju građana i kradu izbore“, poručio je Vuković.

Tu privilegiju, kako je naveo, ostaviće DF-u, koji posljednjih dana „zajedno sa DPS-om pokušava izigrati i obesmisliti" Plan Demokrata i URE za sveobuhvatne reforme i svesti sve na nadogradnju izbornog zakonodavstva.

„DF napada Demokrate i GP URA po nalogu njihovih budućih koalicionih partnera u Vladi, jer je panika nastala onog trenutka kad smo svim građanima jasno saopštili informaciju da su u toku pregovori lidera DF sa liderima DPS-a o modalitetima buduće saradnje, koja će rezultirati koalicionim savezom ova dva politička subjekta“, rekao je Vuković.

On je dodao da informaciju o tome da su u toku pregovori DPS-a i DF-a potkrepljuje nekoliko činjenica.

„Na sjednici Skupštine Glavnog grada odbornici Koalicije DF - SNP su glasali za izbor predsjednika Skupštine Glavnog grada, kojeg je predložio DPS. U Kolašinu odbornici DF-a su bili uzdržani prilikom izbora predsjednika Opštine iz redova DPS-a, to isto se desilo i u Pljevljima kao i još jednom broju lokalnih samouprava“, objasnio je Vuković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније