Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

24. 09. 2018. 19:45 >> 22:24
3

MARKOVIĆ U NJUJORKU

"Niko nije vjerovao da će CG biti kao u filmu o Džejms Bondu"

Novac iz programa ekonomskog državljanstva ulagaćemo u započete i u nove projekte i razvijati našu infrastrulturu tako otvarati nova radna mjesta i našu prelijepu zemlju učitini dostupnom za građane širom svijeta, ocijenio je premijer Duško Marković na panelu Konkordija programa u Njujorku. On je kazao i da je film o Džejms Bondu učinio našu zemlju još poznatijom, te da niko nije vjerovao da Crna Gora danas biti takva.

 

"Želimo da privatnim novcem naše resurse pretvorimo u potencijal za Državu. Javni novac i državne fondove želimo da usmjerimo u jačanje našeg potencijala", naglasio je Marković.

Kako je istakao, cilje je da Crna Gora bude najprestižnija turistička destinacija na sjevernom Mediteranu. "Zemlju želimo da učinimo bogatijom i razvijenijom u kojoj se živi srećno i sa puno zadovoljstva", poručio je premijer.

Komentarišući simboliku susreta sa predsjednikom SAD-a Donaldom Trampom na samitu NATO - a i poznatog filma o Džejmsu Bondu, predsjednik Vlade je istakao da kada je sniman film niko nije mogao da zamisli da će Crna Gora danas živjeti realnim životom iz tog filma.

„Ali je isto tako rijetko ko prije deset godina mogao pomisliti da će Crna Gora da sjedi sa istim političkim stolom sa najvećim zemljama današnjice i da smo ravnopravni. I možda zbog toga je nastao i taj dijalog između predsjednika Trampa i mene“ , poručio je Marković.

Kako je premijer Marković zaključio, u Crnoj Gori danas postoje prestižni hoteli kao šti su: Aman, Marriott, Ritz-Carlton, Chedi, Regent, našu zemlju posjećuju najbogatiji ljudi, a najprestižniji časopisi i portali je svrstavaju u najprestižniju destinaciju na svijetu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније