Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M

25. 09. 2018. 08:17   >>  08:01

DARMANOVIĆ PORUČIO

Važno ispunjavanje ciljeva Globalne alijanse

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, govorio je na prvom sastanku Globalne alijanse za iskorjenjivanje trgovine robom koja se koristi za smrtnu kaznu i mučenje.

"Crna Gora pruža nedvosmislenu podršku toj inicijativi", kazao je Darmanović, predstavljajući aktivnosti sprovedene na nacionalnom nivou u periodu od lansiranja Alijanse prije godinu dana.

U tom smislu, istakao je da je zakonodavni okvir u ovoj oblasti usklađen sa standardima Evropske unije, te da će Crna Gora nastaviti da doprinosi podizanju svijesti o važnosti ispunjavanja ciljeva Globalne alijanse.

Pristupanjem toj inicijativi, više od 60 zemalja, obavezalo se da preduzme efikasne mjere koje, pored ograničavanja trgovine robom koja se koristi za smrtnu kaznu i mučenje te jačanja saradnje, podrazumijevaju i formiranje globalne mreže za razmjenu informacija i najboljih praksi kao i pružanje tehničke pomoći sprovođenju relevantnih zakonskih rješenja.

Šef crnogorske diplomatije prisustvovao je i otvaranju Mirovnog samita Nelson Mendela kao i sastanku o intenziviranju aktivnosti za okončanje prislilnog rada, modernog ropstva i trgovine ljudima, a crnogorska delegacija sastanku na visokom nivou o Globalnom kompaktu za izbjeglice "Model za veću solidarnost i saradnju".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније