Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.P. ]

25. 09. 2018. 16:00 >> 15:42
1

IZBORNO ZAKONODAVSTVO

DF hoće u radnu grupu, ali pod uslovima

Demokratski front (DF) spreman je da učestvuje u radu radne grupe koje će se baviti reformom izbornog zakonodavstva, pod uslovom da budu otklonjena devijacije koje je DF uočio u prethodnom vremenu, odlučilo je danas Predsjedništvo tog saveza, saznaje agencije MINA.

Ti uslovi bi kažu "trebalo da omoguće da se otklone sve devijacije koje je DF uočio u prethodnom vremenu, uzimajući u obzir da su na izbore u Crnoj Gori uticali i ljudi koji nemaju pravo da učestvuju na izborima, i da se ukupni izborni ambijent često kreirao na diskriminatorskom odnosu prema ogromnom broju građana Crne Gore", kazao je izvor agencije.

On je rekao da je Predsjedništvo DF-a spremno da predloži poslaničkom klubu ovog Saveza da u punom kapacitetu učestvuje u radu radne grupe, kao što smo donijeli odluku o povratku u parlament u punom kapacitetu.

U DF-u smatraju da je, veoma je važno da se zna šta je konačni cilj rada radne grupe, koji ne smije da bude brzoplet i koji ne smije da zavisi od onih faktora koji ne učestvuju na izborima u Crnoj Gori.

"DF neće podržati neko značajnije učešće u radu radne grupe nevladinih organizacija koje su na platnom spisku Soroša, kao i uplitanje medija čiji su urednici ili vlasnici direktno zavisni od Soroševog novca koji ih održava u životu, a koji su svi okrenuti protiv poslanika i politike DF-a", odlučilo je Predsjedništvo.

U DF su ocijenili da izborni ambijent treba da kreiraju oni čiji je to posao, a za koga su glasali građani Crne Gore.

"A ne strane agenture koje su često maskirane pod firmom neprofitnih organizacija ili donosioca odluka u tzv. slobodnim medijima i takozvanom Javnom servisu, a koji inače direktno rade za interese pojedinih stranih multinacionalnih kompanija i pojedinih nedobronamjernih stranih vlada, koje imaju konkretni plan za preuzimanje svih resursa sa kojima danas raspolaže Crna Gora", smatraju u DF-u.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније