Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 09. 2018. 07:08 >> 08:41
6

DARMANOVIĆ SMATRA

CG i SAD - odnos stabilnog partnerstva

Ministar vanjskih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović, ocijenio je da su odnosi naše zemlje i Sjedinjenih Američkih Država odnosi "stabilnog partnerstva".

 

"To su odnosi stabilnog partnerstva, stabilne saradnje unutar NATO-a, bilateralni odnosi velikog razumijevanja i sličnih pogleda na svjetske probleme, bez obzira što se radi o dvije zemlje nejednake veličine i značaja. Ti odnosi su jednako dobri kao što su uvijeik i bili, a mi smo sasvim ubijeđeni da je član 5 Ugovora o NATO-u jednako čvrst kao što je bio i ranije", rekao je Darmanović u intrervjuu Glasu Amerike.

Govoreći o pregovorima Srbije i Kosova, Darmanović je rekao da je Crna Gora oduvijek snažno podržavala dijalog Srbije i Kosova, ali da je naš stav da je, u vezi sa najavama promjene granica, bezbjednost i stabilnost regiona primarna.

"Šta može donijeti rješenje zasnovano na razmjeni teritorija – to je na Balkanu uvijek osjetljiv posao. To mora biti sa garancijama da će Balkan ostati stabilan. Ohrabrujemo da riješe odnose, ali da svi zajedno vodimo računa o nešto široj arhitekturi Zapadnob Balkana da ona ne bi bila poremećena", rekao je Darmanović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније