Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.P. ]

27. 09. 2018. 06:51   >>  06:33

DRUGA SJEDNICA

Kolegijum o izbornom zakonodavstvu

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore razmatraće danas pronalaženje najboljeg modela i načina rada poslanika, u cilju obezbjeđivanja preduslova za nastavak unaprijeđenja izbornog zakonodavstva.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović rekao je nakon prve sjednice, prošle sedmice, da tijelo koje će se baviti izbornim zakonodavstvom, bilo da je riječ o radnoj grupi ili privremenom odboru, treba da se izabere u Skupštini.

Demokratska partija socijalista (DPS), kako je naveo Brajović, pripremila je svoje predloge u vezi sa tim pitanjem.

Brajović je kazao da će ostali članovi Kolegijuma imati rok da dostave sopstvene predloge ili eventualne izmjene, odnosno primjedbe na dokument DPS-a.

Brajović je tada najavio da će ove sedmice biti održana nova sjednica Kolegijuma, a nakon toga planiran je sastanak sa predstavnicima svih parlamentarnih partija.

On je naveo da su članovi Kolegijuma na prvoj sjednici razgovarali o mandatu radne grupe, da li ona treba da bude proporcionalnog sastava, koji odgovara zastupljenosti u parlamentu ili da bude na paritetnoj osnovi.

"Nevladine organizacije, međunarodne institucije i ostali biće dodatno uključeni. Vidjećemo u kom formatu će oni biti prisutni, ali neće imati pravo glasa“, rekao je Brajović.

Demokrate i URA najavili su da neće učestvovati u radu radne grupe za reformu izbornog zakonodavstva.

Demokratski front, kako su kazali, spreman je da učestvuje u radu radne grupe koje će se baviti reformom izbornog zakonodavstva, pod uslovom da budu otklonjena devijacije koje je taj politički savez uočio u prethodnom vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније