Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

26. 09. 2018. 15:00 >> 23:09
28

MARKOVIĆ - TRAMP

Crna Gora i SAD prijatelji i partneri

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države države su prijatelji i partneri, ocijenili su premijer Duško Marković i američki predsjednik Donald Tramp.

Marković i Tramp su se sastali tokom prijema za šefove delegacija Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koji je priredio generalni sekretar Antonio Gutereš.

Tokom razgovora, kako je objavljeno na vladinom Tviter nalogu, Marković je Trampu zahvalio na podršci Vašingtona.

Sagovornici su ocijenili da je partnerstvo potvrđeno i osnaženo članstvom Crne Gore u NATO-u kao i njenom jasnom politikom, kada je riječ o regionalnoj stabilnosti, kao i multilateralnim pitanjima koja su tema ovogodišnjeg zasijedanja Generalne skupštine.

Susret Markovića i Trampa zabilježila je kamera BBC-ja, a novinarka Glasa Amerike sinoć je objavila fotografiju uz komentar da se ovaj susret razlikovao od prethodnog u Briselu.

Marković učestvovao u radu Blumbergovog globalnog biznis foruma

Marković je učestvovao u radu Blumbergovog globalnog biznis foruma – događaja koji okuplja značajne i uticajne svjetske ličnosti iz svijeta politike i biznisa.

"Skup je otvorio američki biznismen, političar i filantrop Majkl Blumberg, koji važi za jedanaestu osobu u svijetu po bogatstvu", navodi se u saopštenju.

Na skupu je, kako navode, bilo riječi o aktuelnim izazovima u oblastima svjetske ekonomije i politike.

"Fokus ovogodišnjeg Foruma su brze promjene u svim oblastima koje se dešavaju sa rastom svjetske populacije, nejednakostima u bogatstvu i izazovima klimatskih promjena. Teme razgovora bile su mogućnosti pronalska rješenja u cilju zajedničkog prosperiteta i osiguravanja održivog ekonomskog razvoja. S tim u vezi, ostvarivanje partnerstva između vlada i biznis zajednice prepoznato je kao faktor od ključnog značaja za ostvarivanje zajedničkih ciljeva koji će utvrditi sljedeću fazu globalne ekonomije", navode u saopštenju.

Politički kao i biznis lideri, kako navode, potvrdili su na Forumu svoju posvećenost Pariskom sporazumu o klimatskim promjenama i podstakli privatno-javna partnerstva koja bi trebalo da doprinesu ostvarenju tog cilja.

"Forum je bio prilika za brojne neformalne razgovore predsjednika Markovića sa učesnisima skupa – uticajnim ličnostima iz svjetske politike i biznisa", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније