Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

28. 09. 2018. 12:28 >> 12:46
1

SO KOTOR

DPS: Opomena, pa prinudna uprava

Vrijeme je da Ministarstvo javne uprave opomene Skupštinu Opštine Kotor, a Vlada da pripremi uvođenje prinudne uprave, poručuju iz kotorskog odbora DPS-a.

Iz kotorskog odbora DPS-a poručuju da Skupština Opštine Kotor ne funkcioniše.

"Kao što reče predsjednica biće održana kad se stvore uslovi, a uslova ima, ali većine nema. Zbog toga je vrijeme da Ministarstvo javne uprave uzme u razmatranje (ne)rad Skupštine, na koji skrećemo pažnju", poručuju iz DPS-a.

Ove godine, kako navode, održana je samo jedna sjednica SO Kotor i to iz četiri puta.

Podsjećaju da je posljednji put sjednica nastavljena 11. juna pa opet prekinuta i nastavljena 29. juna, i ponovo prekinuta nakon neprolaženja odluke o kupovini imovine Jugopetroal AD.

Sjednica je prekinuta na zahtjev kluba Demokrata.

"Od tada Skupština nema većinu, pa se zbog toga i ne saziva nastavak.  U međuvremenu, da grad ne bi doživio totalni kolaps koji bi vidjeli građani i njihovi glasači, da bi mogao da zapošljava članove svoje i koalicionih partija, kumove i rodbinu  i da dijeli opštinski novac, predsjednik Opštine Vladimir Jokić izmislio je vanredno stanje i sam usvajao delikatne odluke koje su van njegove nadležnosti", stoji u saopštenju DPS-a.

Kako dodaju, očekuju reakciju Ministarstva javne uprave.

"Zakon o lokalnoj samoupravi u članu 40 jasno kaže da Skupštinu saziva predsjednik skupštine po potrebi, a najmanje jednom u tri mjeseca. Koalicija na vlasti u Kotoru protraćila je mnogo više od toga. Očito da su svi rokovi prošli i da su se stvorili uslovi da Ministarstvo opomene Skupštinu Opštine Kotor, a nakon toga da Vlada uvede prinudnu upravu", poručuju iz kotorskog DPS-a.

Kažu i da će o svemu obavijestit Ministarstvo javne uprave, kako bi reagovali u skladu sa zakonom o Lokalnoj samoupravi.

"Do tada većina lokalne vlast u Kotoru držaće se one kao Joksim: Skupštine će bit, ali kad ne znamo", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније