Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 09. 2018. 16:28 >> 19:48
7

UTISCI PREMIJERA

CG prepoznata kao država koja promoviše stabilnost

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je na kraju posjete da je ključna karakteristika svih razgovora, koje je vodio kao šef Delegacije naše zemlje na 73. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), da je Crna Gora prepoznata kao odgovorna članica UN-a koja doprinosi miru i promoviše stabilnost.

Kako navode iz Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore, Marković je izrazio zadovoljstvo rezultatom nastupa Delegacije Crne Gore na 73. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

„Moj ključni osjećaj je da je Crna Gora u sedmici iza nas potvrdila svoju poziciju demokratske slobodne zemlje, zemlje koja do kraja i bez izuzetka baštini osnovne principe i vrijednosti na kojima počivaju Ujedinjene nacije – mir i stabilnost“, rekao je premijer na kraju zasijedanja Generalne skupštine UN koje je juče završeno u Njujorku.

Marković je rekao da ga je posebno impresioniralo to što je svaka država i sa čijim je predstavnicima imao kontakte stavila Crnu Goru u prvi plan poštovanja multilateralizma i osnovnih vrijednosti Ujedinjenuh nacija koje su ugrožene ili mogu biti ugrožene. Dodao je da je isti stav čuo i od najvišim zvaničnika Svjetske organizacije

„Crna Gora je, dakle, zemlja koju prepoznaju koja promoviše mir, stabilnost, solidarnost i zajedničke vrijednosti“, rekao je premijer dodajući da su upravo tim konstatacijama o našoj zemlji počeli razgovore sa njim generalni sekretar UN Antonio Gutereš i predsjednica Generalne skupštine Marija Fernanda Espinoza Garsez.

Marković je među sastancima i kontaktima ostvarenim tokom zasijedanja kao najvažniji ocijenio kratki razgovor sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom.

„Zaista je predsjednik Tramp iskoristio tu priliku da ukaže na trajno i sadržajno partnerstvo Crne Gore i SAD i naravno sa moje strane je potvrđeno takvo partnertvi i spremnosti da ga dalje nadograđujemo“, rekao je Marković.

Dodao je da je razgovarao i sa potpredsjednikom SAD Majkom Pensom.

„Obnovili smo naša sjećanja na njegovu posjetu Crnoj Gori i njegovu spremnost da dalje podržava Crnu Goru. Ne samo da me pozvao da posjetim Vašington nego da ga u svakom trenutku pozvovem za sve što treba“, zaključio je Marković.

Nataša Mitrovic, TVCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније