Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

02. 10. 2018. 10:40 >> 10:22
3

MILAČIĆ I JOKOVIĆ

Opozicija da prestane sa međusobnim ratovima

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković sastali su se u želji da se u moru teških riječih i međuopozicionih ratova, pošalju zajedničke poruke o važnosti minimuma jedinstva, kolegijalnosti i sloge unutar opozicionog djelovanja.

"Na sastanku kome je prisustvovao i generalni sekretar Prave Vladislav Dajković konstatovano je da ukoliko se nastavi praksa ratovanja, a ne konstruktivnih i kolegijalnih razgovora u cilju prevazilaženja nesuglasica, te i, na kraju, konačne smjene vlasti – na gubitku će biti, prije svega, opozicioni glasači željni promjena, pa tek onda i opozicione partije", navodi se u saopštenju.

Predsjednici Prave i SNP-a, Milačić, i Joković, kkao je saopšteno, saglasni su da su teške, a katkad i brutalne optužbe i uvrede koje stižu s pojedinih opozicionih adresa na račun kolega iz opozicije, nažalost, danas postale manir.

"Te uvrede, koje se nerijetko svode i na ličnu ravan, nikom ne doprinose, osim DPS-u. Ovim susretom, ističu Milačić i Joković, žele da pošalju poruku da se može i mora pristojno i u lijepom tonu razgovarati sa opozicionim kolegama. Jer, kako kažu, ako će se nivo političke realnosti svesti na to ko će kome uzeti glas više ili manje – onda bolje da nas nema", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Prava i SNP još jednom pozivaju sve kolege iz opozicije da se, kako su kazali, okanu međusobnog ratovanja, te da sve svoje snage, ako ne već jedinstveni, onda makar složni, usmjere ka buđenju apstenenata, ali i ka konačnoj demokratizaciji društva, odnosno smjeni vlasti.

"Prava - kao najmlađa politička partija koja predstavlja novu generaciju političara - i SNP, kao jedna od partija sa najdužim opozicionim iskustvom, gradiće najbolje odnose u mjesecima i godinama pred nama, kako bi se u zajedničkom ideološkom polju vratilo povjerenje, gradili najbolji temelji za unutar-pravoslavno pomirenje i slogu, ali i najbolji odnosi među svim narodima u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније