Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 08. 2013. 12:13   >>  09. 08. 2013. 09:47 5

ODGOVORIO ZUKORLIĆU

Vujanović: Utvrdićemo odgovornost policije

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović dostavio je pismo muftije sandžačkog Muamera Zukorlića ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću, kako bi se odmah ispitali navodi iz pisma u kojem je Zukorlić zatražio da se utvrdi odgovornost u postupanju policijskih službenika na putu Bijelo Polje-Ribarevina.

 

Zukorlić je u jučerašnjem otvorenom pismu Vujanoviću naglasio da je, prilikom povratka iz Bijelog Polja, policija zaustavila više od deset vozila sa novopazarskim registarskim tablicama.

„Saobraćajni policajci su bili veoma drski u ophođenju, insistirajući na legitimisanju svih putnika, ignorišući upozorenje da je u koloni i delegacija Islamske zajednice na čelu sa Muftijom“, rekao je Zukorlić, podsjećajući Vujanovića da mu je 2005. obećao da uspostava međudržavne granice u Sandžaku, nakon osamostaljenja Crne Gorem neće negativno uticati na uobičajenu komunikaciju Bošnjaka oba dijela Sandžaka.

„Sa dužnom pažnjom i odgovornošću razmotrio sam Vaše otvoreno pismo u kome ste iskazali protest zbog, kako ste naveli, neprimjerene kontrole od crnogorske policije više novopazarskih vozila u kojoj je bila delegacija Islamske zajednice“, navodi se u odgovoru Vujanovića, uz napomenu da ga raduje što ga je Zukorlić podsjetio na sastanak koji su imali 2005.

Vujanović je kazao da je Zukorlić vjerno prenio njihov razgovor kada ga je uvjerovao „da osamostaljenje Crne Gore i uspostava međunarodne granice neće negativno uticati na uobičajene komunikacije građana sa obje strane granice“.

„Nakon ovog uvjeravanjakoje je reis Cerić ocijenio ubjedljivim, iskazao je prema Vama očekivanje da tokom referendumske kampanje ne budete oponent nezavisne Crne Gore. Dali ste i ispunili obećanje, a ja učinio sve da se ostvari moja prognoza otvorenosti kretanja preko granice. Zaista, ona ne smije da ometa kretanje preko granice i lične porodične i poslovne veze ljudi. Takođe i njihova prijateljstva, navike, običaje i sve što ih povezuje. Ja ovako Muftija doživljavam granice prema svim susjedima. Da je to i iskreni stav državne politike Crne Gore potvrđuje, između ostalog, i činjenica da me na navedeni sastanak u mom kabinetu u Podgorici podsjećate nakon više od osam godina“, zaključuje se u pismu Vujanovića.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније