Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 08. 2013. 14:49 >> 09:47
18

ĐUKANOVIĆ OPOZICIJI

Lekić kao Koštunica, neobaviješten o svemu

Premijer Milo Đukanović razgovarao je danas sa ministrom za privrednu saradnju i razvoj Njemače Dirkom Nibelom.

Đukanović je ocijenio da Crna Gora insistiranje Evropske unije (EU) da poglavlja 23 i 24 budu prioritet u pregovorima, ne doživljava kao nametnuti imperativ, nego kao potrebu svog unutrašnjeg razvoja.

 

Premijer je rekao da će Crna Gora u oblasti vladavine prava, zahvaljujući podršci njemačke vlade, koristiti ekspertske usluge njemačkog eksperta u daljoj pripremi pregovora za pregovaračka poglavlja 23 i 24.

On je danas Nibela podsjetio na uvjerenje Crne Gore da je za region zapadnog Balkana ključno pitanje stabinosti.

Na pitanje njemačkog novinara da li su tokom razgovora spominjane teme korupcije i kriminala, Nibel je kazao: "Naravno da sam ja spomenuo te teme, inače ne bih dolazio ovamo.“

Nibel je istakao da će Crna Gora imati podršku Njemačke u oblasti dostizanja standarda koji su propisani za članstvo u EU, i dostizanja odgovarajućih standarda u oblasti vladavine prava, borbe protiv korupcije i kriminala.

Njemački ministar je, prenosi Mina, naglasio da je "ispravno i pravilno što EU traži da svi prvo započnu pregovore sa poglavljima 23 i 24". To, kako je rekao, potvrđuje iskustvo sa drugim zemljama.

Ističući da je EU "u ovoj fazi proširenja, u kojem je trenutno Crna Gora", krenula sa novim načinom prema kojem je akcenat na poglavlja 23 i 24, Đukanović je Nibelu rekao da Crna Gora ima "apsolutnu saglasnost da i mi to smatramo prioritetom koji je neophodan da bi obezbijedili potrebnu dinamiku ekonomskog i demokratskog razvoja".

Novinari su pitali Đukanovića da prokomentariše to što je njegovu izjavu, da su pojedini lideri opozicje nakon izbora telefonirali važnim međunarodnim adresama ne bi li dobili podršku za ulično svrgavanje vlasti, demantovao lider DF-a Miodrag Lekić.

"Koštuničin aktivista u Crnoj Gori nastavlja sa praksom njegovog mentora iz Srbije, a to je da je neobaviješten o svemu što mu ne odgovara. Ne vjerujem da sam ja najbliži sa Lekićem da ga podsjećam o onome što on jako dobro zna", odgovorio je Đukanović.

On je kazao da nije siguran da je za opoziciju najuputnije ni da traže potvrdu za to sa tih važnih međunarodnih adresa, "iako će mu je pretpostavljam dati baš onako kao što su je dali i meni".

"Neka se za početak obrati Nebojši Medojeviću možda će on imati da mu kaže nešto na tu temu", zaključio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније