Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

06. 10. 2018. 15:14 >> 14:53
5

DANILOVIĆ PORUČUJE

Ideja o vladi državnog jedinstva potekla iz UCG

Ideja o formiranju vlade državnog jedinstva potekla je iz Ujedinjene Crne Gore (UCG), kazao je poslanik te stranke, Goran Danilović, i poručio da ne postoji velikosrpska zavjera.

Danilović je u izjavi dostavljenoj agenciji Mina kazao da je na sastanku Kolegijuma predsjednika Skupštine, ponovio ono što mjesecima javno govori – da svaki sporazum oko konačnih fer uslova za izbore treba da završi formiranjem vlade državnog jedinstva.

Kako je kazao, uzbune je bilo već na tom sastanku, na kojem je predsjednik Skupštine Ivan Brajović rekao da Socijaldemokrate (SD) ne prihvataju tu ideju, ali da zahtjev nije neočekivan.

Prema riječima Danilovića, manji koalicioni partneri Demokratske partije socijalista (DPS) su prećutali "jer još ne znaju šta će biti, a potreba za političkim preživljavanjem ih je naučila da se strpe".

"Znaju da bi u takvoj, prelaznoj vladi, makar i u posljednjoj godini mandata izgubili poluge koje im garantuju ucjenjivački kapacitet i minimalizuju mogućnosti da preko državnih resursa dođu do cenzusa koji blagostanje znači", kazao je Danilović.

On je rekao da niko od kolega iz opozicije nije kazao da je protiv te ideje, a DPS je saopštio da se ne plaše razgovora ni na tu temu.

Danilović je kazao da je "uzburkao pojedine medije i grupice nezavisnih mislilaca, jer oni ne vole kompromise - četnike, početnike i odmetnike treba istrijebiti, a ne dogovarati se sa njima".

"Ključni argument za napad je da "Danilović hoće opet u Vladu", ali problem je što to predstavlja krupnu laž zbog sitnih interesa pojedinaca. Da je tako, trebalo bi samo da "lijepo zamolim" i budem poslednji "srpski ukras" u toj multietničkoj strukturi", istakao je on.

Danilović je nagsio da on traži da u Vladu državnog jedinstva uđu najjači opozicioni subjekti, i svi koji hoće da okončaju jurnjavu "patriota" i "izdajnika" po Crnoj Gori.

"Za razliku od njih, ja ne mrzim, niti me plaćaju po satu mržnje", dodao je on.

Sada bi, kako je naveo, nekako i da se progura teza kako je ideja o Vladi državnog jedinstva potekla od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Žao mi je, ali nema velikosrpske zavjere. Na sastanku u Beogradu sam kazao da me raduje činjenica da Srbija napreduje i da više nije na koljenima, ali i da nama u Crnoj Gori ne može pomoći, ako mi sami sebi ne pomognemo", precizirao je Danilović.

Prema njegovim riječima, čak i oni koji su snimali sva izlaganja, dobro znaju da se Vučić nije izjašnjavao.

"To da li mu se ova ideja dopada ili ne, druga je stvar, i nema veze sa temom. Dakle, Vlada državnog jedinstva je potekla iz UCG, od mene, i to moraju prihvatiti svi", poručio je Danilović.

Kako je naveo, odgovor na ideju pomirenja i državne sloge stigao je odmah i iz Vlade, koja je najavila da će novčano kažnjavati nepoštovanje himne.

"To podržavaju i manjinske partije, iako ih stihovi himne direktno podsjećaju da preziremo "sramotnoga ropstva lance"!Kojeg ropstva, makar je to umotvorina presuđenog za ratne zločine", kazao je Danilović.

On je upitao i koliko je kazna za Vladu zbog povlačenja Zakona o Njegoševom rođendanu, koji je trebalo da bude državni praznik, kolika za one koji kažu da je Vladika Rade genocidan, za zaboravljenu petlju auto puta i "hoće li se himna svirati na naplatnoj rampi".

"Znamo se odavno i dobro. Ne plašite se, malo nas je koji bismo normalno da živimo. Vlada će ostati stabilna, a sinekure će biti redovne", zaljučio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније