Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 10. 2018. 07:53   >>  08:29 4

TANOK VJERUJE

CG u EU prva nakon što istupi Britanija

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Čarls Tanok, saopštio je da se lično nada kako će naša zemlje biti prva sljedeća članica Evropske unije (EU), nakon što iz te zajednice istupi Velika Britanija.

 

Naime, Tanok više neće obavljati funkciju izvjestioca EU, što je juče i potvrdio na sjednici spoljnopolitičkog odbora te institucije. On je, kako prenosi Dan, izjavio da se oprašta od ovog posla imajući u vidu da Velika Britanija, odakle dolazi, napušta EU.

Sjednica spoljnopolitičkog odbora juče je bila posvećena nacrtu Tenokove rezolucije o napretku Crne Gore na putu ka EU.

"Nakon praktično decenije rada, ovo je moje posljednje sastavljanje rezolucije o Crnoj Gori. To se dešava zbog Bregzita. Lično se nadam da će Crna Gora, nakon što istupi Velika Britanija, biti prva iduća EU članica. U svakom slučaju, za mene je svakako satisfakcija što sam pratio taj proces maltene deceniju", kazao je Tenok.

On je rekao da su sada u procesu pridruživanja barijere veće nego ranije, i da je s pravom dato više vremena da se ispune obaveze koje se odnose na pregovaračka poglavlja 23 i 24, a koja se odnose na pravosuđe i osnovna prava, odnosno pravdu, slobodu i bezbjednost.

Tenok je prvi put za izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru postavljen 2009. godine, nakon evropskih izbora te godine.

Reizabran je nakon izbora 2014. godine. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније