Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

09. 10. 2018. 13:39 >> 13:17
3

RAIČEVIĆ PORUČILA

Ne komplikovati, već početi ozbiljno

Članica Predsjedništva DEMOS-a Tina Raičević, smatra da je u razgovore o izmjenama izbornog zakonodavstva, potrebno uključiti stručni predstavnici navladinog sektora i predstavnici Evropske unije.

Raičević kaže da je trenutno otvoreno takmičenje kako parcijalnim ulogama biti u publicitetu simulirajući i komplikujući početak ozbiljnog rada.

"Neko to čini s ciljem da ništa istinski i ne počne, drugi se opet takmiče za ekskluzivitet početnih programa i samoproglašene pameti, treći bi da po svaku cijenu budu u publicitetu ili obave od nekoga dobijeni zadatak i tome slično", navodi Raičević u izjavi za medije.

Ona smatra da treba početi sa zajedničkim definisanjem tri suštinska i jasna elementa - plan i obim reformi, sastav nadležnog tijela i metoda rada.

"Ko ima već pripremljene ideje kao predlog i prilog za definisanje ova tri početna elementa – treba da ih, kao dobrodošle, priloži", navodi Raičević.

Poručuje da je potrebno da taj važan rad bude praćen visokim stepenom javnosti. I da kroz odgovarajuće modalitete, budu uključeni stručni predstavnici navladinog sektora i predstavnici Evropske unije.

"Izbor je jasan – ozbiljan i kompetentan rad u opštem interesu građana i demokratije ili već viđeni nizak nivo političke stvarnosti koji direktno uslovljava nekonstituisanje Crne Gore kao ozbiljne i demokratske države", zaključila je Raičević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније