Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

13. 10. 2018. 12:17 >> 19:27
9

DEMOKRATE I DF

Poštovaće dogovor o rotaciji fotelja u Budvi

Krajem decembra ističe dvogodišnje upravljanje Demokrata Budvom. Prema koalicionim sporazumu, tada bi u fotelju aktuelnog predsjednika Dragana Krapovića trebalo da sjedne Marko Carević iz DF-a. Iz obje stranke poručuju da će se poštovati sporazum.

Iz Demokratskog fronta (DF), međutim, zamjeraju Demokratama što su u prethodne dvije godine, kako navode, odluke uglavnom donosili na svoju ruku.

"Demokratska Crna Gora i Dragan Krapović ono što su potpisali to će i ispoštovati", rekao je Krapović za RTCG, navodeći da nije imao pretjeranu kooperaciju s DF-om.

Carević je, sa druge strane, rekao da su Krapović i Demokratska Crna Gora vodili koaliciji i radili na način kako su najbolje znali.

"Normalno je da je bilo trzavica. Moglo se i više i bolje i uraditi", rekao je Carević.

Krapović nije saglasan sa tvrdnjama Demokrastkog fronta. Kaže da je Opština Budva uspjela da, uprkos brojnim trzavicama u koaliciji, vrati više od 20 miliona eura duga, a da se nije zadužila ni euro.

"Ja moram da kažem najiskrenije da ja nijesam imao neku pretjeranu kooperaciju, ne pričam lično što se ljudi tiče koji su bili na pozicijama nego političke saradnje, to je jasno vidljivo bilo u okviru koalicije, ta neka trvenja i naravno ona su izazvala odredjene posljedice i što se tiče vršenja vlast", naveo je Krapović.

Carević kaže da će znati sta mu je činiti onog momenta kada sjedne u fotelju prvog čovjeka grada.

"Više priče, više komunikacije, iskreno, to je nešto na čemu ću ja lično da radim, da pokušam da uključim sve partije koje učestvuju vlasti, pa čak i opoziciju", rekao je Carević.

Krapović se nada da će rotacija fotelja proteći smireno.

"To zavisi od eventualnih odluka, poteza koji će se vući, svih mogućih uticaja koji su sa strane kontinuirano prezentovani, ubačivani tako dalje", kazao je predsjednik budvanke Opštine.

Sve to, budvanska opozicija, posmatra sa strane, kazali su Televiziji Crne Gore. Iz Demokratske partije socijalsita poručuju da građane očekuje još jedan obračun koalicionih partnera, kojima je, zaključuju u DPS-u , život nedavno produžila Crnogorska.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније