Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

15. 10. 2018. 06:53 >> 06:37
2

ĐENERO VJERUJE

Neće biti blokade CG zbog Jadrana

Hrvatska sigurno neće blokirati Crnu Goru oko školskog broda Jadran, niti oko bilo kojeg drugog pitanja, smatra hrvatski analitičar Davor Đenero.

On smatra da sporenje oko tog broda više ima simbolički smisao, zbog čega između dvije zemlje neće biti problema.

"Priča oko Jadrana se forsira zbog unutrašnjih prilika, ali sigurno neće rezultirati blokadom. Takođe, Hrvatska je dobro naučila lekciju sa Slovenijom vezano za blokiranje pregovora i obje zemlje su shvatile da niko od toga nije imao koristi, već velike štete. Zato od svakog drugog prije možete očekivati blokadu nego od Zagreba”, kazao je Đenero za Pobjedu.

Podsjećamo, nedavno su iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i evropskih poslova portalu RTCG kazali da Zagreb nijednu zemlju neće blokirati na putu prema Evropskoj uniji, već će dosljedno insistirati na ispunjavanju svih kriterijuma.

Takođe su našem portalu, Komentarišući spor oko Jadrana, iz hrvatskog Ministarstva odbrane kazali da će preduzeti sve legitimne korake kako bi školski brod Jadran bio vraćen pod hrvatski barjak, jer je to plovilo vlasništvo Republike Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније