Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 10. 2018. 15:13 >> 16:34
4

REAGOVANJE

Nova se obratila Savjetu RTCG povodom kolumne na portalu

Nova srpska demokratija obratila se dopisom Savjetu RTCG povodom kolumne Slavka Đurđića, objavljene na Portalu RTCG.

Oni su dodali da to nije prvi put da se Javni servis na takav način, "obračunava" sa političkim predstavnicima srpskog naroda, ali da ih priznaje kao poreske obveznike od kojih se finansira.

“To što je gostovanje reprezentacije Srbije pod Goricom probudilo duh tradicionalne, njegoševske Crne Gore, i što je naša politička stranka, koja takođe baštini te vrijednosti, ukazala javnosti na to, ne može dati za pravo Javnom servisu da se protiv toga određuje na ovakav način. Mogli su da pozovu Andriju Mandića i pitaju ga za pojašnjenje stavova, ali kako ga niko iz RTCG više od dvije godine nije pozvao da ga intervijuiše, jasno nam je kakva je pozadina ovakvog djelovanja. Đurđić, sa kojim nam ne pada napamet da polemišemo, može da ima lično ovakvo mišljenje i slobodu da ga iznese, ali ne kao direktor Javnog servisa i ne putem portala te kuće. Zato tražimo da se Savjet RTCG izjasni da li je to zvanični stav Javnog servisa”, naveli su u saopštenju.

U Novoj smatraju da Javni servis neće ostvariti svoju funkciju i da neće biti servis svih građana, dok se, ne oslobodi političkog uticaja. 

"To je problem koji postoji u kontinuitetu, i sa sadašnjom, i sa prošlom i sa pretprošlom upravom”, naveli su u reagovanju upućenom Savjetu RTCG iz Nove srpske demokratije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније