Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 08. 2013. 15:08   >>  15:10 7

"SAZRIJEVANJE DPS"

SDP: Ne stidite se zaokreta politike

Da li su „drugi sazrijevali uz DPS“ ili je „DPS sazrijevala uz druge“ najbolje govore pozicije koje su SDP i DPS imali prije faze „uzajamnog sazrijevanja“, jer je SDP tokom devedesetih bila jedan od rijetkih glasova razuma, čuvala obraz i dostojanstvo naše države, i ulivala nadu svim narodima koji u njoj žive, dok su tadašnje pozicije DPS-a svima dobro poznate, ocijenio je član Glavnog odbora SDP-a Bojan Zeković.

On je, reagujući na izjavu portparola DPS-a Časlava Vešovića, koji je rekao da bi SDP trebalo da razmisli šta radi na istoj strani sa opozicijom, istakao da je nerazumljivo zašto DPS uporno insistira da ih podsjećaju na neslavni dio njihove istorije.

 
"Osim ako tako jasnije vidite sopstveni napredak i put koji ste prešli. Ako pored svih činjenica sujeta DPS čezne za metaforom učitelja, koristite je, ali je svima, pa i vama jasno da je samozvani “učitelj“ do kraja prihvatio „učenikove“ stavove, što je dobro i za njih dvojicu i za njihovu školu. To što je DPS imala snage i mudrosti da napravi radikalan politički zaokret i prihvati sve ključne političke smjernice SDP-a nije nešto čega treba da se stidite", rekao je Zeković.
 
DPS je time, kako je rekao, napravio veliku uslugu i sebi i Crnoj Gori.
 
"Politički zaokret koji ste napravili, a koji je u konačnom omogućio obnovu državne nezavisnosti, je najbolje što ste uradili u svojoj političkoj istoriji i zbog njega treba da ste ponosni, a ne da osjećate nelagodu. Sada je potrebno da napravite snažan, ovoga puta ekonomski zaokret. Zaokret od politike investiranja u „strateške investitore“ koji su državu ponizili, a njene javne finansije opustošili, zaokret od vaše namjere za tovarenje tuđih dugova za struju na leđa građana, zaokret od ekskluzivnog prava koje želite dati pojedincima i nekim kompanijama da ne moraju plaćati poreze i doprinose državi, dok svi ostali moraju", smatra Zeković.
 
U konačnom, kazao je on, DPS treba da napravi zaokret i od iskrivljene logike koju su u saopštenju još jednom demonstrirali.
 
"A koja se svodi na to da nakon sve štete i međunarodne blamaže koju nam je CEAC priredio, vi danas žalite, ne zbog toga što su nas toliko osiromašili, već što zbog te činjenice nemamo više novca kojim bismo još jednom pomogli njihov privatni biznis. Konačno, krajnje je licemjerno SDP optuživati za koketiranje sa opozicijom. SDP nije na strani opozicije, nego na strani državnih interesa, kad god treba i sa kim god treba, da bi spriječila rasprodaju koju nerijetko vi želite da sprovedete", naveo je Zeković.
 
On je istakao da je vrhunac licemjerstva DPS-a to što u situaciji kada im koalicija sa srpskim radikalima u Podgorici cvjeta, a kada sa SNP-om izglasavaju zakon za još jedno pomilovanje kriminalaca i zaključke o KAP-u, DPS proziva SDP zbog toga što je primoran da, sa opozicijom i nevladinim sektorom, sprječava ekonomsku i političku devastaciju Crne Gore i njenih resursa.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније