Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

17. 10. 2018. 12:35   >>  12:14 5

DF SAOPŠTIO

"Tri godine nakon protesta borimo se za slobodne izbore"

Demokratski front (DF), tri godine nakon protesta, i dalje se bori za demokratske i slobodne izbore u Crnoj Gori kako bi parlament bio pravi reprezent volje naroda, saopšteno je danas iz tog političkog saveza.


Potparol Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević je naveo da načine borbe često diktira politička situacija.

"Kakva god politička situacija bila, DF nikada nije prestao da se bori. Jedna od borbi na koju smo najponosniji jeste borba iz septembra i oktobra 2015. godine, kada su bili protesti protiv režima. Došli smo danas da podsjetimo na tu torturu", kazao je Kovačević na konferenciji za novinare, povodom tri godine od protesta DF-a.

Prema njegovim riječima, nijedna druga politička organizacija u Crnoj Gori nije izabrala taj način borbe protiv režima.

"Ostale opozicione stranke nijesu tada ispratile ono što je bio impuls građana i borbu DF-a i one su sjele da pregovaraju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS). Nismo kao rezultat borbe dobili fer i slobodne izbore“, naveo je Kovačević.

Kako je kazao, tri godine nakon protesta, DF se i dalje bori za demokratske i slobodne izbore u Crnoj Gori, jer građanima treba omogućiti da imaju slobodnu volju koju će izraziti na izborima.

Kovačević je najavio da će DF za nedjelju dana obilježiti 24. oktobar, "u znak sjećanja na najveći protesni skup u Crnoj Gori u 21 vijeku, drugom tradicionalnom šetnjom ulicama torture i represije“.

Član Predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić kazao je da je DF 2015. godine sve interese ostavio po strani i htio da definitivno izbori slobodne i fer izbore i pokaže demokratski kapacitet.

On je dodao da je cilj DF-a bio da pokaže da postoje ljudi koji misle drugačije i koji nijesu saglasni sa načinom vladavine u Crnoj Gori, koja traje već tri decenije.

"Danas poslije tri godine imamo više od dvije godine zatvorskih kazni za funkcionere DF-a“, naveo je Bajčetić.

Potparol Demokratske narodne parije (DNP) Nikola Jovanović kazao je da je Crna Gora ušla u diktartorsku političku fazu u kojoj postoje brojne zloupotrebe državnih organa zarad opstanka vlasti DPS-a.

"Tog jutra smo imali klasičnu zloupotrebu policije, jer su razbijeni mirni protesti građana i DF-a. To je bila do sada nezabilježena zloupotreba državnih resursa i institucija koja se na žalost nastavila i 16. oktobra 2016. godine“,rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, DF trpi neviđenu torturu i progon od državnih organa „koji su zloupotrebljeni od državne elite koja ima cilj opstajanje na vlasti“.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније