Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 10. 2018. 17:19 >> 16:55
3

PARTIJA PENZIONERA

Najava poskupljenja vode u PG, nerazuman čin

Gradski odbor Partije penzionera, invalida i restitucije u Podgorici, saopštio je da je ogorčen i najozbiljnije zabrinut najavom poskupljenja vode u Glavnom gradu.

"Treba istaći da ne poskupljuje samo voda nego i kanalizacija, što dodatno uvećava cijenu dažbina. Podgorica, sa oko 33.000 penzionera, od čega ogroman broj ima mizerna primanja, pa čak i ispod 100 eura, te i značajan broj invalida, korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice, veliki broj lica sa raznim vidovima socijalnih primanja, sa ogromnom nezaposlenošću, pa čak i značajan broj lica koji ne primaju ništa nego se hrane iz kontejnera, ogorčen je i samom pomišlju o poskupljenju vode. Kako se pominje povećanje cijene vode za skoro jednu četvrtinu, Gradski odbor PIR-a Podgorice smatra da je i dosadašnja cijena vode visoka i previsoka, jer pojedinim domaćinstvima dolaze računi do 100 i preko 100 eura", navodi se u saopštenju PIR-a.

"Ako se ima u vidu da se 2001., za plate i druga primanja u Vodovodu se trošilo 1,5 miliona eura, danas u Vodovodu Podgorice imamo preko 600 partijski zaposlenih lica, zašta se od građana uzima blizu 7 miliona eura. Prosto je nevjerovatno da se gradskoj vodovodnoj mreži gubi oko 50 odsto vode", saopštili su iz te partije.

Iz te partije dodaju da nije bilo davno kada su privatna dvorišta bila svježa, čista i zelena, a vrtovi puni povrća, što je bila značajna podrška porodičnom budžetu, danas su ta dvorišta uglavnom suva, ispucano zemljište, puna prašine a štednja ide dotle da u vrelim ljetnjim danima brojni građani uskraćuju sebi čak i na ličnoj higijeni i rashlađivanju, što je apsurd.

"Nedavno smo imali prilike da vidimo jedan skup zaposlenih u preduzeću Vodovod, na našem poznatom izletištu zvanom Nijagara na Cijevni, gdje po njihovoj raskošnoj odjevenosti, glasnoj muzici i bogatoj trpezi, osjetili smo se tako, da se ne nalazimo u Podgorici, nego u Parizu, Rimu ili na baš pravoj Nijagari. To govori da su primanja zaposlenih u Vodovodu i kanalizaciji visoka i previsoka za naše prilike, što plaća sirotinja", navodi se u njihovom saopštenju.

Stoga Gradski odbor PIR-a Podgorice, apeluje na gradonačelnika Vukovića i odbornike Skupštine grada, da odustanu od nerazumnog i , kako su kazali, drskog nauma, jer bi to bio još jedan veliki udar na džep sirotinje, što bi moralo izazvati radikalno nezadovoljstvo i proteste.

Dodali su u saopštenju i da posebno treba imati u vidu, da Podgorica kao rijetko koji grad na Balkanu, ima bližnja, velika, dobra i kvalitetna izvorišta pitke vode, te da je svako povećanje cijene vode nerazumo, i nepravedno prema građanima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније