Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

18. 10. 2018. 13:30 >> 22:36
1

RAD VLADE

Marković zadovoljan, ministri da daju gas

Vlada je danas usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade, prema kojem je učinak 80,3 odsto predviđenih obaveza, saopštila je izvršna vlast.

"Vlada u 2018. razmotrila 1192 teme: 33 predloga i nacrta zakona, 45 uredbi, 250 odluka, jednu strategiju, 255 informacija, 82 izvještaja, 11 ugovora", objavila je Vlada na Twiter nalogu.

Premijer Duško Marković zadovoljan učinkom od 80,3 odsto, ali poziva ministre da "dodatno daju gas i ne propuste ni jednu prilku koja se ukaže."

Sve obaveze, odnosno 100 odsto njih, realizovala sa ministarstva vanjskih poslova, odbrane, nauke, prosvjete i sporta.

 

"Ministar zdravlja je, obrazlažući procenat izvršenja tog ministarstva upoznao Vladu sa činjenicom da je od pet pripremljenih zakona koji su dostavljeni Evropskoj komisiji na mišljenje tokom proteklih dana dobijen odgovor za četiri zakona čime su se stekli uslovi da se ovi zakoni nakon dodatnog usaglašavanja sa Evropskom komisijom nađu u vladinoj proceduri", kazali su iz Vlade.

Usvojen je i Treći kvartalni izvještaj o realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period 2018-2020.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније