Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

19. 10. 2018. 13:14 >> 12:52

19 TAČAKA DNEVNOG REDA

Sjednica parlamenta 30. oktobra

Crnogorski parlament zasijedaće 30. oktobra, a poslanici će se izjasniti o 19 tačaka dnevnog reda.

Glavna tema biće Predlog odluke o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Vlada je predložila zakone o upravljanju i unutrašnjim kontrolama u javnom sektoru, procjeni uticaja na životnu sredinu i izmjene zakona o visini stope zatezne kamate, računovodstvu i eksproprijaciji.

Poslanici će razmatrati Izvještaj o rezultatima tendera za davanje u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja planinskog centra "Kolašin1600" i Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja tog centra.

Na dnevnom redu su izvještaji o radu Centralne banke, Agencije za zaštitu konkurencije i Fonda za zaštitu depozita za prošlu godinu.

Crnogorski parlament trebalo bi da odgovori Ustavnom sudu Crne Gore povodom inicijativa za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti zakona o Sudskom savjetu i sudijama, Ustavnom sudu i notarima.

Najavljeno je ponovno glasanje za izbor četiri kandidata za članove Sudskog savjeta, koji u prvom krugu nijesu dobili dvotrećinsku podršku poslanika. Za izbor u drugom krugu potrebna je tropetinska podrška

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније