Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 10. 2018. 09:58 >> 09:46
2

DEMOKRATE

"Potrebna sveobuhvatna reforma izbornih zakona"

Crnoj Gori je potrebna sveobuhvatna reforma seta izbornih zakona, u skladu sa Planom Demokrata i GP URA, kojeg je podržala i Evropska unija, saopštio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić nakon sastanka sa predsjednikom Partije penzionera Momom Joksimovićem.

Bečić, koji je razgovarao danas u sjedištu Demokrata sa predsjednikom Par­ti­je pen­zi­o­ne­ra, in­va­li­da i re­sti­tu­ci­je, Mo­mom Jok­si­mo­vićem, i predsjednikom Građanske akcije - Budva, Božidarom Vujičićem, istakao je da radna grupa koju DPS najavljuje i želi da formira neće dati očekivane rezultate i neće dovesti do fer i poštenih izbora.

"Oni koji su trideset godina posvećeni izbornim krađama, ne mogu dovesti do napretka na tom polju, niti je očekivano da sami sebi podmetnu klipove u točkove nelegalne izborne mašinerije", rekao je Bečić.

Posebno težište sagovornika tokom razgovora bilo je uvođenje otvorenih izbornih lista i preferencijalno glasanje. Par­ti­ja pen­zi­o­ne­ra, in­va­li­da i re­sti­tu­ci­je i Građanska akcija Budve već duže zagovaraju da se uvedu otvorene liste, što je i jedna od programskih odrednica Demokratske Crne Gore. Takođe, trojica sagovornika saglasni su je uvođenje sistema otvorenih lista zapravo ulaganje u demokratiju, jer pravo građanina da direktno bira i da bude biran jedno je od osnovnih ljudskih prava.

Tokom razgovora zaključeno je da je u opštinama Budva, Kotor i Herceg Novi, nakon promjene vlasti na čelu sa Demokratama, došlo do finansijske konsolidacije i vraćanja ogromnog duga koje je ostavila prethodna vlast. Osim toga, istaknuto je da je u ovim opštinama evidentno da se značajna sredstva ulažu u brojne infrastrukturne projekte od značaja za opštinu, život i rad građana, navodi se u saopštenju Demokrata.

Na kraju, Bečić, Joksimović i Vujičić su istakli da će u narednom periodu intezivno sarađivati u cilju smijene aktuelne vlasti, a zarad dobrobiti svih građana, jer Crna Gora treba da bude država socijalne pravde i vladavine prava, a ne država pojedinaca koji će nauštrb javnog interesa ostvarivati svoje sebične, partikularne interese.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније