Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

21. 10. 2018. 15:35 >> 15:38
4

KOPRIVICA PORUČIO

Procenat žena u politici mora biti bar 40%

U Crnoj Gori trenutno je u politici oko 25 odsto žena. U CDT-u smatraju da je to neprihvatljivo, te da je Privremeni parlamentarni odbor prava prilika da predstavnice Ženske političke mreže izvrši pritisak, prvenstveno na svoje partije, kako bi se taj procenat povećao na 40 odsto.

“O tome će se govoriti i razgovarati, to će biti predmet buduće Radne grupe ali ja vjerujem da sve ispod 40 odsto žena u narednom sazivu parlamenta bi bilo jako loša poruka i nekakav signal ili pokazatelj da naše političke partije ne žele da povećaju participaciju žena u politici, ne žele da povećaju participaciju u parlamentu”, rekao je izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica.

“Ovdje će odgovornost imati Mreža žena koja je formirana jer smatram da one treba da naprave ključni pritisak prvo na svoje partije, a onda zajedno i na Radnu grupu koja mora da značajno poveća broj žena u parlamentu u narednom mandatu”, istakao je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније