Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.LJ. ]

21. 10. 2018. 17:35 >> 17:13
1

ĆEMAN PORUČIO

Partijsko zapošljavanje kancer CG društva

Javni sektor je pun neproduktivnih partijskih kadrova koji kao pijavice isisavaju novac poreskih obveznika, saopštio je predsjednik OO Demokrata Petnjica Albin Ćeman.

 

"Partijsko zapošljavanje je surova realnost i kancer crnogorskog društva. Ova i ovakva negativna selekcija sve više nagriza javni sektor, što za posljedicu ima neefikasno i neekonomično funkcionisanje državnih organa i institucija. Zapošljavaju se podobni, a ne sposobni", kazao je Ćeman.

On je kazao da ta pojava demotiviše mlade u društvu, koji su neaktivni, nezainteresovani i gube volju za učenjem i daljim usavršavanjem, što za posljedicu ima odlazak van zemlje u potrazi za boljim životom u nekom uređenom društvu.

"Tvorcima partokratije u Crnoj Gori ne odgovara uvođenje reda u javnom sektoru, jer u tom slučaju ostaju bez sigurnih glasova i neće biti u mogućnosti da zapošljavaju svoje kadrove", smatra Ćerman.

On dodaje da je konkurs u većini institucija javnog sektora izgubio smisao.

"Mladi su sve više obeshrabreni, jer znaju da je određeno radno mjesto već nekome dato, samo zato što je politički podoban. U velikom broju slučajeva, na konkursu se biraju oni koji ne ispunjavaju ni formalne uslove, pa i oni koji su do diplome došli na sumnjiv način. Pored toga, partokratija je uvela „novi model” prevare tzv. intervju, u kojem komisija odlučuje o broju bodova. Dakle, po partijskim instrukcijama sve je već dogovoreno, tako da najveći broj bodova neće dobiti onaj koji objektivno i zaslužuje, jer nije pripadnik DPS-a i njegovih koalicionih partnera, pa je unaprijed već eliminisan", saopštio je ćeman dodajući da se ista matrica koristi i u Petnjici.

"Ovo stanje traje dugo, i trajat će sve dok je na vlast ova korumpirana, odnarođena i partokratska DPS vlast", navodi se u saopštenju.
Demokratska Crna Gora, prema njegovim riječima, zalaže se za vladavinu prava ispred partokratije, za znanje i stručnost ispred partijske knjižice.

"Programska odrednica Demokrata je da društvo predvode najbolji ljudi sa integritetom i reputacijom, bez obzira na partijsku pripadnost. Da se vitalni resursi koriste u interesu svih građana, kako bi ovo drušvo krenulo u proces ozdravljenja. Ne vlast radi vlasti, već suštinske promjene sistema za dobrobit svih građana. Više nemamo vremena za čekanje kako bi se društvo pokrenulo iz stanja letargije, kako bi naša opština Petnjica i država Crna Gora ušle u fazu ekonomskog, političkog i svakog drugog oporavka", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније