Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

23. 10. 2018. 14:17 >> 13:59

SASTANAK PODODBORA

Napredak CG doprinijeće bržem pristupu EU

Napredak koji je Crna Gora ostvarila u oblastima trgovine, industrije, carine i poreza doprinijeće povećanju broja otvorenih i zatvorenih poglavlja u narednom periodu, ocijenjeno je na sastanku Pododbora u čijoj su nadležnosti te pregovaračke oblasti.

Predstavnici crnogorskih institucija su na jedanaestom sastanku Pododbora za trgovinu, industriju, carine, poreze i saradnju sa drugim zemljama kandidatima, predstavnicima Evropske komisije predstavili napredak ostvaren u pregovaračkim poglavljima koja su u nadležnosti tog tijela.

„Nadam se da ćemo ovu statistiku 31 otvorenog i tri privremeno zatvorena poglavlja u narednom periodu poboljšati, naročito imajući u vidu da je stanje u ovom Pododboru dosta dobro i da imamo otvorena poglavlja i među njima jedno privremeno zatvoreno. Vjerujem da ćemo definisati koji su predstojeći koraci, kako bismo do narednog Pododbora možda zatvorili još jedno pregovaračko poglavlje“, istakao je zamjenik glavnog pregovarača za poglavlja pravne tekovine EU Marko Mrdak.

Zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Barbara Hesus-Žimeno kazala je da su Crna Gora, ali i Evropska komisija, uradili dosta posla u pravcu zajedničkog cilja – članstva Crne Gore u EU.

"Ona je ukazala na važnost ovog Pododbora i napredak u oblastima slobodnog kretanja radnika, trgovine, ekonomskog razvoja, preduzetništva i oporezivanja, koje je, kako je istakla, od suštinskog značaja za prikupljanje sredstava i zadovoljenja očekivanja crnogorskih građana. Ključno je, dodala je Hesus-Žimeno, da ljudi i proizvodi ulaze u zemlju zakonito i da se porezi ubiraju tamo gdje je to potrebno", naglasili su iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније