Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

24. 10. 2018. 16:20 >> 16:01

RUDOVIĆ SAOPŠTIO

"Želja okupljanje srodnih opozicionih subjekata"

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović poručio je danas da je njegov imperativ sazrijevanje i saradnja svih kojima su cilj promjena vlasti i bolja Crna Gora i želja okupljanje srodnih opozicionih subjekata kojima je ona jedina država.

Građanski Pokret URA danas je saopštio da Rudović, zbog povratka u parlament, više nije član te partije.

Rudović je rekao da među onima koji su ga isključili iz Građanskog pokreta URA nalaze mnogi koji su u pokret došli nakon što je njih nekoliko iz Foruma 2010 odlučilo da formiramo URA i za to pripremili teren.

Kako je naveo, veći dio onih koji trenutno čine rukovodstvo URA su uzurpirali jednu plemenitu ideju i pretvorili je u puku formu koja im služi za političku trgovinu i pozicije koje očekuju da će im dati njihov koalicioni partner nakon sljedećih izbora.

„Zbog takvog pristupa, kojim se potcjenjuju oni koji su uložili svoje ime i prezime u rejting URA-e i promjene u Crnoj Gori, oni nijesu isključili mene nego sve one koji misle da URA treba da slijedi svoje osnivačke ciljeve“, kazao je Rudović.

Prema njegovim riječima, politika sadašnjeg rukovodstva je da oni koji su ostali članovi URA postanu pomoćna radna snaga koalicionog partnera, „kojem su prvaci URA izabrali da služe da bi postao vodeći opozicioni subjekat“.

„Neka oni nastave da u prvi plan stavljaju nanošenje štete kolegama iz srodnih partija u opoziciji, ja ću ostati posvećen zastupanju onih koji su protiv ovakve vlasti, a koji žele da ovo bude građanska, normalna i snažna država svih“, istakao je Rudović.

Kako je rekao, u prvom planu će mu uvjek biti promjene i bolja Crna Gora.

„A oni koji su izabrali da miniraju stvaranje širokog građanskog bloka neka nastave da se bave sabotažama i sebičnom politikom“, poručio je Rudović.

Rezultat te politke je, navodi on, stabilizacija vlasti DPS-a i neučinkovita opozicija.

„Pošto su me takvi isključili, moram da im zahvalim što više ni formalno nijesmo u istom društvu“, rekao je Rudović.

Rudović je naglasio da sazrijevanje i saradnja svih kojima su cilj promjena vlasti i bolja Crna Gora ostaje njegov imperativ, želja okupljanje srodnih opozicionih subjekata kojima je Crna Gora jedina država.

„Onih koji najviše brinu kako da kroz politiku obezbijede sebi pozicije svi smo se nagledali. Oni su profitirali, a građani koji su im poklonili povjerenje i postali meta rezima ostali gdje su i bili“, zaključio je Rudović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније